Όπως τόνισε ήταν σαφές ότι το πλοίο βρισκόταν σε κίνδυνο.


 

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Ν. Σπανός επεσήμανε ότι το σκάφος φαινόταν ότι βρισκόταν σε κίνδυνο καθώς οι άνθρωποι κρέμονταν σαν τα σταφύλια και υπήρχε χρόνος για την ελληνική Πολιτεία να οργανώσει τον επιχειρησιακό της σχεδιασμό.

Μάλιστα, αντέκρουσε τους ισχυρισμούς του Λιμενικού ότι οι μετανάστες είπαν ότι δεν χρειάζονταν βοήθεια, τονίζοντας ότι «δεν ρωτάμε ένα ακυβέρνητο σκάφος το οποίο κινδυνεύει αν χρειάζεται βοήθεια».

Απαντώντας στην δημοσιογράφο της ΕΡΤ που του αντέτεινε τους ισχυρισμούς του Λιμενικού ότι οι μετανάστες είπαν ότι δεν χρειάζονταν βοήθεια, ο ίδιος ήταν κατηγορηματικός:

«Είναι σαν να μου λέτε ότι σας βλέπω να πνίγεστε και δεν θέλετε να σας βοηθήσω. Τι είναι αυτά που λέτε»;

«Στο Γύθειο υπήρχε ένα μεγάλο υπερσύγχρονο ναυαγοσωστικό σκάφος το οποίο είναι 80μ. και βρίσκεται στην περιοχή… Σε αυτήν την ειδική επιχειρησιακή κατάσταση που έχουμε εδώ, οφείλουμε να πούμε σε αυτό το ναυαγοσωστικό ή οποιοδήποτε άλλο ρημουλκό να τρέξει στην περιοχή. Γιατί είχαμε τον χρόνο να το κάνουμε αυτό… Θα μπορούσε ένα τέτοιο σκάφος ή ένα ή δύο να κρατήσουν να κρατήσουν το σκάφος (με τους μετανάστες) από τη στιγμή που πήρε κλίση και μπήκε νερό μέσα για να το συγκρατήσουν». Συμπλήρωσε…

 

 

 

 

 

 

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ