Σε δημόσια απολογία για το περιστατικό, προχώρησε ο Δαλάι Λάμα


 

Σφοδρή κριτική προκάλεσε η ανάρμοστη συμπεριφορά του Δαλάι Λάμα, του πνευματικού ηγέτη του Θιβέτ, καθώς φίλησε ένα νεαρό αγόρι στα χείλη κατά τη διάρκεια δημόσιας εκδήλωσης στην Ινδία τον περασμένο Φεβρουάριο.

Μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε, καθώς όπως ανέφεραν αρκετοί η πράξη του πνευματικού ηγέτη παρέπεμπε σε πράξη παιδoφιλίας, ο Δαλάι Λάμα ζήτησε με ανάρτησή του στα social media, δημόσια” συγγνώμη” τόσο από το αγόρι όσο και από την οικογένειά του.

Το περιστατικό σημειώθηκε στα τέλη Φεβρουαρίου στο ναό του Δαλάι Λάμα στη Νταραμσάλα, με το βίντεο που έκανε τότε τον γύρο του διαδικτύου, να δείχνει έναν μαθητή ο οποίος ρωτάει τον Δαλάι Λάμα αν μπορεί να τον αγκαλιάσει.

Ο 87χρονος πνευματικός ηγέτης κάλεσε το αγόρι να ανέβει στη σκηνή που καθόταν εκείνος και πριν τον αφήσει να τον αγκαλιάσει του ζήτησε να τον φιλήσει πρώτα στο μάγουλο. Το αγόρι υπάκουσε, ενώ στη συνέχεια του ζήτησε να τον φιλήσει στο στόμα. Όταν το ανήλικο αγόρι έσκυψε και τον φίλησε στα χείλη, υπό τα χειροκροτήματα και τα γέλια των παρευρισκομένων, ο Δαλάι Λάμα ζήτησε από τον μαθητή να του “γλύψει τη γλώσσα”, με το αγόρι να έρχεται φανερά σε αμηχανία.

Στη συνέχεια, ο πνευματικός ηγέτης μίλησε στο αγόρι, συμβουλεύοντάς το να κοιτάξει αυτούς που δημιουργούν «ειρήνη και ευτυχία» και να μην ακολουθήσει «ανθρώπινα όντα που σκοτώνουν πάντα άλλους ανθρώπους», πριν το αγκαλιάσει για τελευταία φορά.

Οι συγκεκριμένες εικόνες έγιναν viral και πολλοί καταδίκασαν τη συμπεριφορά του Δαλάι Λάμα, χαρακτηρίζοντας τις πράξεις του “ακατάλληλες”, “σκανδαλώδεις” και “αηδιαστικές”.

Η κατακραυγή προκάλεσε την αντίδραση των εκπροσώπων του πνευματικού ηγέτη, οι οποίοι με ανακοίνωση ανέφεραν μεταξύ άλλων πως “η αγιότητά του επιθυμεί να ζητήσει συγγνώμη από το αγόρι και την οικογένειά του καθώς και τους πολλούς φίλους του σε όλο τον κόσμο, για τη ζημιά που μπορεί να προκάλεσαν τα λόγια του.

Η αγιότητά του συχνά πειράζει τους ανθρώπους που συναντά με αθώο και παιχνιδιάρικο τρόπο, ακόμη και δημόσια και μπροστά στις κάμερες και μετανιώνει για το περιστατικό“.

 

 

 

 

 

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ