Η Lada συνεχίζει την εξέλιξη της επόμενης γενιάς του Niva και διευρύνει παράλληλα τις επιλογές στη γκάμα της παρουσιάζοντας το νέο Lada Niva Pickup.


 

 

Το νέο αγροτικό της Lada με το αυτοφερόμενο πλαίσιο εξελίχθηκε από την ρώσικη Alfa Automative Technologies (ATT) και χρησιμοποιεί ως βάση το SUV Niva Travel με το μέγιστο φορτίο για την καρότσα του να φτάνει στα 500 κιλά.

Το νέο pick up των Ρώσων αναμένεται να παράγεται, σύμφωνα και με τις πρώτες εκτιμήσεις, σε 4.000 αντίτυπα ετησίως, προσφέροντας παράλληλα μια πολύτιμη επιλογή στα χέρια των Ρώσων επαγγελματιών, οι οποίοι έχουν «ξεμείνει» από μοντέλα, έπειτα από την αποχώρηση των περισσότερων μεγάλων κατασκευαστών από τη Ρωσία λόγω της εισβολής και του συνεχιζόμενου πολέμου με την Ουκρανία.

Η πλατφόρμα του Lada Niva Travel, πάνω στην οποία βασίζεται το νέο Niva Pickup, έχει ως κύρια χαρακτηριστικά της το σύστημα μόνιμης 4κινησης, ενώ ως μικρό επαγγελματικό μοντέλο θα φέρει κάτω από το καπό του τον γνωστό 4κύλινδρο του 1,7 λίτρου, με την ισχύ του να φτάνει στους 80 ίππους.

Οι φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα δείχνουν ένα ελαφρύ pick up με επιμηκυμένη καμπίνα, κάτι που σημαίνει έξτρα χώρους στο εσωτερικό και τη δυνατότητα μεταφοράς περισσότερων από δύο ατόμων. Στις φωτογραφίες φαίνεται επίσης και η μεγάλη απόσταση από το έδαφος, ώστε το pick up να αποτελέσει εργαλείο και για τον αγρότη που δεν θέλει να αποκτήσει μοντέλο της αμέσως επόμενης και μεγαλύτερης κατηγορίας.

Αναφορικά με την τιμή του νέου Niva Pickup, αυτή δεν έχει γίνει προς το παρόν γνωστή. Ωστόσο, το Niva Travel, πάνω στο οποίο βασίζεται, έχει τιμή εκκίνησης στη ρώσικη αγορά τα 10.700 ευρώ και κάπου εκεί αναμένεται και η τιμή για το ελαφρύ pick up των Ρώσων. Άγνωστος είναι και ο εξοπλισμός ασφάλειας και άνεσης που θα φέρει, λόγω και των κυρώσεων στις εισαγωγές τεχνολογικών προϊόντων στη Ρωσία και την σχετική έλλειψη που παρουσιάζεται σε βασικά συστήματα ασφάλειας όπως είναι οι αερόσακοι και το ABS.

Τώρα η ATT περιμένει την έγκριση της AvtoVaz, καθώς η εξέλιξη του πλήρως λειτουργικού πρωτότυπου ολοκληρώθηκε τον περασμένο Μάιο. Εφόσον δοθεί η έγκριση από την AvtoVaz, η ATT θα είναι σε θέση να κατασκευάζει το 40% των εξαρτημάτων και ανταλλακτικών που θα χρησιμοποιούνται για την παραγωγή του Niva Pickup.

Πηγή – carandmotor.gr

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ