Ανθρώπινες συνθήκες εργασίας διεκδικούν οι αλλοδαποί εργάτες στα ματωμένα φραουλοχώραφα Ηλείας και Αχαϊας. Τον Απρίλιο του 2013 στην Μανωλάδα φραουλοπαραγωγοί είχαν πυροβολήσει με κυνηγετικές καραμπίνες τους εργάτες που απασχολούσαν στις καλλιέργειές τους.


 

 

Οι εργάτες γης από το Μπαγκλαντές, την Αίγυπτο και άλλες χώρες που αναγκάζονται να μένουν σε αυτοσχέδιες παράγκες χωρίς προστατευτικά μέσα και να περπατάνε ως και 6 χιλιόμετρα για να βρεθούν στο χωράφι, απέκτησαν συνδικαλιστική οργάνωση βάζοντας τους όρους τους για τον τρόπο εργασίας τους και τις αμοιβές τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εργάτες γης πλέον κλείνουν δουλειές όχι κατά μόνας όπως παλιά, αλλά σε οργανωμένες ομάδες και μεταξύ των όρων που θέτουν και τους οποίους δεν διαπραγματεύονται, είναι η αμοιβή τους 4 ευρώ την ώρα, η διαμονή τους σε αξιοπρεπείς χώρους και όχι σε παραπήγματα με μουσαμάδες, η λήψη μέτρων υγιεινής και η μεταφορά τους όχι σε καρότσα, αλλά σε κλειστά οχήματα.

Ο ξεσηκωμός των εργατών έχει ήδη οδηγήσει διάφορους επιχειρηματίες να ξεκινήσουν τις χωροθετήσεις για δημιουργία WC και άλλων εγκαταστάσεων καθώς βρίσκονται αντιμέτωποι με το την άρνηση εργασίας από πλευράς των εργατών σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο.

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ