Ξεκινούν στη χώρα μας κλινικές δοκιμές του πειραματικού ισραηλινού φαρμάκου για την αντιμετώπιση σοβαρών επιπλοκών της νόσου COVID-19. Η κλινική μελέτη στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί καταρχάς σε τρία ιατρικά τμήματα νοσηλευτικών ιδρυμάτων – δύο στο Νοσοκομείο «Σωτηρία» και ένα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «Αττικό».


 

Οι εξελίξεις σχετικά με την έναρξη των κλινικών δοκιμών συζητήθηκαν σε συνάντηση που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ισραηλινό καθηγητή Ιατρικής Ναντίρ Αρμπέρ, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη νέα θεραπεία για τον κορωνοϊό που αναπτύσσεται στο Ιατρικό Κέντρο Ichilov του Τελ Αβίβ.

«Πρόκειται για μια νέα μελέτη στην οποία συμμετέχουμε με ενθουσιασμό. Η μελέτη αξιοποιεί μια νέα μέθοδο μεταφοράς ενός νέου φαρμάκου, που βασίζεται στα εξωσώματα, νανοσωματίδια που συμμετέχουν στις διακυτταρικές διεργασίες», τόνισε ο Σωτήρης Τσιόδρας. «Είναι μια πολλά υποσχόμενη μέθοδος βάσει των όσων προκύπτουν από τις κλινικές δοκιμές στο Ισραήλ. Προχωρούμε στη διεξαγωγή κλινικής μελέτης δεύτερης Φάσης, εδώ στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της οποίας θα αξιολογήσουμε παραμέτρους όπως η ασφάλεια, η δοσολογία και η αποτελεσματικότητα» σημείωσε.

«Βάσει των αποτελεσμάτων αυτής της μελέτης Φάσης 2 ελπίζουμε να ακολουθήσει η μεγάλη μελέτη Φάσης 3 σε διεθνές επίπεδο, υπό το συντονισμό του Καθηγητή κ. Αρμπέρ, ο οποίος είναι ο ερευνητής που ξεκίνησε με αυτήν την πρωτοπόρα ιδέα και είναι πίσω από την εφεύρεση» ανέφερε ακόμη ο Σωτ. Τσιόδρας.

«Θα πρέπει να μείνουμε ταπεινοί και μετριόφρονες – αλλά είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι» τόνισε από την πλευρά του ο Ισραηλινός καθηγητής Ναντίρ Αρμπέρ. Όπως είπε, ήρθε στην Ελλάδα αυτοπροσώπως προκειμένου να δει ιδίοις όμμασι αρχικά τους ανθρώπους και στη συνέχεια τις εγκαταστάσεις. «Μιλάμε για εξαιρετικούς γιατρούς και ανθρώπους που ενέπνευσαν την εμπιστοσύνη μου. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό» υπογράμμισε.


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ