Αντιμέτωπος με την κακουργηματική κατηγορία της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια κατά συρροή και κατ΄εξακολούθηση βρίσκεται ο ιδρυτής της «Κιβωτού του Κόσμου», πατέρας Αντώνιος


 

Η μητέρα του 15χρονου που κατηγορεί τον πατέρα Αντώνιο για ασέλγεια μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή, τονίζοντας ότι «είναι η πρώτη δικαίωση του παιδιού μου. Περιμένω όμως να μπει φυλακή και να πληρώσει για αυτά που έκανε στον γιο μου. Από την αρχή, πίστεψα όσα μου περιέγραψε και ό,τι βίωσε δίπλα σε αυτόν τον παπά. Το παιδί μου είναι χάλια ψυχολογικά. Προσπαθώ να τον έχω όσο μπορώ ήρεμο».

***

Εχθές, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος  στον ιδρυτή της Κιβωτού του Κόσμου, πατέρα Αντώνιο, για κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια κατά συρροή και κατ΄εξακολούθηση, ενώ άσκησε ποινική δίωξη και σε 7 ακόμα πρώην εργαζόμενους στην Κιβωτό του Κόσμου και για μία σειρά πλημμεληματικών πράξεων.

Οι κατηγορίες αφορούν σε βαριά σωματική βλάβη ανηλίκων κατά συρροή, επικίνδυνη σωματική βλάβη ανηλίκων κατά συρροή, απλή σωματική βλάβη κατά συρροή, απειλή σε βάρος ανηλίκων κατά συρροή, έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο κατά συρροή, ηθική  αυτουργίας σε όλες τις παραπάνω πράξεις (αδίκημα που αφορά τον πατέρα Αντώνιο) και συνέργεια σε απλή σωματική βλάβη κατά συρροή που αφορά παιδαγωγό σε δομή της Κιβωτού του Κόσμου στην επαρχία.

Υπενθυμίζεται ότι τον πατέρα Αντώνιο, ιδρυτή της οργάνωσης «Κιβωτός του Κόσμου» έχουν καταγγείλει για σεξουαλική κακοποίηση ένας 19χρονος πρώην τρόφιμος της «Κιβωτού» και ένας 15χρονος που φιλοξενείται σήμερα  σε δομή της επαρχίας. Οι καταγγελίες αφορούν σε πράξεις που φέρεται να έχουν τελεστεί από το Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Ιανουάριο του 2022.

H δικογραφία διαβιβάστηκε ήδη σε ανακριτή και ο πατήρ Αντώνιος πρόκειται να κληθεί σε απολογία μετά το Πάσχα.

 

 

 

 

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ