ΚΕΠ: Συνδέονται με το gov.gr για την αυτόματη έκδοση 8 πιστοποιητικών


 

Τα ΚΕΠ συνδέονται με το gov.gr και θα εκδίδουν αυτόματα οκτώ πιστοποιητικά. Τη νέα διαδικασία ψηφιακής έκδοσης, μέσω του gov.gr, οκτώ πιστοποιητικών αστικής και δημοτικής κατάστασης από τα ΚΕΠ όλης της χώρας, ανακοίνωσε  ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς.
Ο διοικητικός εκσυγχρονισμός και ο ψηφιακός μετασχηματισμός του δικτύου των ΚΕΠ γίνεται πράξη με την επιτόπου ψηφιακή αίτηση και παραλαβή των εξής πιστοποιητικών:
– Πιστοποιητικό γεννήσεως επικαιροποιημένο
– Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης επικαιροποιημένο
– Ληξιαρχική πράξη γέννησης από 08/2013
– Ληξιαρχική πράξη γάμου από 08/2013
– Ληξιαρχική πράξη Συμφώνου Συμβίωσης από 08/2013
– Ληξιαρχική πράξη θανάτου από 08/2013
– Πιστοποιητικό Ιθαγένειας
– Πιστοποιητικό εγγυτέρων συγγενών, εφόσον έχει εκδοθεί μια φορά
Πλέον, οι υπάλληλοι των ΚΕΠ θα μπορούν να εκδίδουν τα παραπάνω πιστοποιητικά ψηφιακά, μέσω του gov.gr και να τα παραδίδουν επιτόπου στους πολίτες. Η διαδικασία θα ολοκληρώνεται σε λίγα λεπτά, με μόνο δικαιολογητικό το αστυνομικό δελτίο ταυτότητας, μέσω του οποίου θα γίνεται η ταυτοποίηση του ενδιαφερομένου και η διασύνδεση μεταξύ των συστημάτων.
Όπως τόνισε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, «πρόκειται για μια σημαντική τομή στη λειτουργία των ΚΕΠ, καθώς πλέον διασυνδέονται με το Μητρώο Πολιτών, παρέχοντας τη δυνατότητα στον πολίτη να υποβάλλει ψηφιακά αιτήσεις για οκτώ σημαντικά πιστοποιητικά δημοτικής και αστικής κατάστασης και παράλληλα να τα παραλαμβάνει, σε μηδενικό χρόνο».
Τα παραπάνω πιστοποιητικά αποτελούν τον συχνότερο λόγο επίσκεψης πολιτών στα ΚΕΠ ενώ η απλούστευση της διαδικασίας για τους πολίτες σημαίνει πως θα επισκέπτονται μόνο μια φορά τα ΚΕΠ.
Ταυτόχρονα, απαλλάσσεται η δημόσια διοίκηση από μεγάλο γραφειοκρατικό βάρος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ