Μια 15χρονη μαθήτρια από το Londonderry στέφθηκε Νεαρή Επιστήμονας της Χρονιάς στη Βρετανία για τη δημιουργία ενός φιλικού προς το περιβάλλον αντηλιακού


 

Η 15χρονη Kaycee Deery σχεδίασε ένα αντηλιακό, το οποίο αποφεύγει τη χρήση επιβλαβών χημικών ουσιών που μπορούν να βλάψουν το περιβάλλον. Η μαθήτρια του St Mary’s College, σχεδίασε ένα αυτοσχέδιο UVA και δοκίμασε φυσικά έλαια για την ικανότητά τους να παρέχουν προστασία στο δέρμα.

«Είμαι ακόμα σοκαρισμένη», δήλωσε στην εκπομπή Mark Patterson Show του BBC Radio Foyle. «Δεν νομίζω ότι το έχω συνειδητοποιήσει ακόμα και δεν νομίζω ότι θα το συνειδητοποιήσω για αρκετό καιρό», ανέφερε χαρακτηριστικά η 15χρονη.

Η Kaycee είπε ότι εμπνεύστηκε να φτιάξει το προϊόν, αφού είδε άρθρα σχετικά με τις δυνητικά επιβλαβείς χημικές ουσίες στα αντηλιακά του εμπορίου που εισέρχονται στα βρετανικά υδάτινα συστήματα.

«Έπρεπε να βρούμε μια πιο φιλική προς το περιβάλλον λύση, επειδή αυτά που αγοράζουμε από το κατάστημα βλάπτουν τη θαλάσσια ζωή και τους κοραλλιογενείς υφάλους, κάτι που δεν είναι δίκαιο», δήλωσε η 15χρονη.

Η μαθήτρια σχεδιάζει να συνεχίσει τα πειράματά της, δοκιμάζοντας την προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία UVB για να αποφύγει βλάβες στο δέρμα, όπως εγκαύματα και αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του δέρματος.

 

 

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ