Συνεχίζεται το μπάχαλο και η ταλαιπωρία από την κατολίσθηση στην Αθηνών – Κορίνθου στο ύψος της Κακιάς Σκάλας με τους αρμόδιους να πετάνε το «μπαλάκι» των ευθυνών ο ένας στον άλλο.


 

 

Ο υπουργός Υποδομών, Κώστας Καραμανλής, εμφανίστηκε με καθυστέρηση, μετά και την εισαγγελική παρέμβαση, και ανακοίνωσε πως θα συγκροτήσει μια επιτροπή για να διερευνήσει την υπόθεση. Επίσης θα υποβάλει το πόρισμα της ,το συντομότερο δυνατό, και σε κάθε περίπτωση εντός είκοσι ημερών.  Έργο της Επιτροπής Διερεύνησης είναι η διερεύνηση και εξακρίβωση των αιτίων της διακοπής της κυκλοφορίας επί της Εθνικής Οδού Αθηνών Κορίνθου στο ύψος της Κακιάς Σκάλας στο ρεύμα προς Αθήνα κατά την 1η Δεκεμβρίου 2022 μετά την εκδήλωση των δυσμενών καιρικών φαινομένων (κακοκαιρία ΑΡΙΕΛ). Επίσης έργο της είναι και ο επιμερισμός και καταλογισμός τυχόν διαπιστούμενων ευθυνών στους αρμόδιους φορείς λειτουργίας και συντήρησης της οδού».

Υπενθυμίζεται εδώ πως υπήρξε και η παρέμβαση του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Αντώνη Ελευθεριάνου. Η εισαγγελική παρέμβαση έρχεται στον απόηχο των δηλώσεων του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Ολυμπίας Οδού, Παναγιώτη Παπανικόλα, ο οποίος έσπευσε να δηλώσει άγνοια, για το έαν θα έπρεπε να έχουν ληφθεί πιο αυστηρά μέτρα προστασίας και εάν υπήρξε αμέλεια από την διαχειρίστρια εταιρεία.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, η οποία εκμεταλλεύεται την Εθνική Οδό δήλωσε ότι το σημείο από όπου έγινε η αποκόλληση και πτώση των βράχων «είναι έξω από το έργο παραχώρησης». «Είναι ψηλά στο βουνό. Έχουν γίνει εργασίες και έχουν μπει φράχτες από παλιά και εμείς το παρακολουθούμε, το επιθεωρούμε» δήλωσε και συμπλήρωσε ότι «πρέπει να γίνουν πρόσθετοι φράχτες».

Επιπλέον, ο ίδιος υποστήριξε πως «θέλουμε εντολή από το δημόσιο. Έχουμε τη συντήρηση εντός των ορίων παραχώρησης του έργο. Το σημείο που έπεσε ο βράχος είναι εκτός των ορίων της παραχώρησης κατά 100 μέτρα. Το υπουργείο έχει την αρμοδιότητα».

Από τη δική του μεριά στην o πρόεδρος του ΟΑΣΠ  Ευθύμιος Λέκκας δήλωσε πως «Έχουμε υψηλό κίνδυνο κατολίσθησης. Στην περιοχή υπάρχουν απότομες πλαγιές. Δεν σπεύδω να αποδώσω ευθύνες. Αυτό θα το δείξει η έρευνα που θα γίνει. Στην περιοχή έχουμε να κάνουμε με πολύ δύσκολες συνθήκες». Κλείνοντας παραδέχθηκε πως «Θα μπορούσαμε να έχουμε και θύματα».

Ο δρόμος αναμένεται να δοθεί σε πλήρη κυκλοφορία από την Κυριακή.

 

 

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ