Η αναβάθμιση γίνεται στα πλαίσια νέας δράσης για αποτελεσματικότερη εκτέλεση του έργου της EΛ.ΑΣ.


 

Σύμφωνα με τα τελευταία ρεπορτάζ, η ΕΛ.ΑΣ. προμηθεύεται χιλιάδες νέες κάμερες για ενίσχυση του έργου της, τόσο των αστυνομικών υπαλλήλων όσο και της παρακολούθησης/διαχείρισης σε συγκεκριμένα προβληματικά σημεία. Το βασικότερο έργο αποτελεί η τοποθέτηση καμερών στις στολές των αστυνομικών υπαλλήλων, οι οποίες θα καταγράφουν εικόνα διαρκώς, με δυνατότητα ζωντανής αναμετάδοσης στο κέντρο επιχειρήσεων, αλλά και αποθήκευσης υλικού βίντεο με το πάτημα ενός κουμπιού.

Κατ’ επέκταση, το συγκεκριμένο βίντεο υλικό θα κρατείται για 15 ημέρες (για 2 ημέρες, αν αφορύν διαδηλώσεις), όμως αν συνδέονται με δικογραφία, θα παραμένουν αποθηκευμένα για όσο χρόνο χρειαστεί. H ΕΛ.ΑΣ. θα προμηθευτεί, για αρχή τουλάχιστον, 2.000 κάμερες προσωπικού και 400 κάμερες για περιπολικά, με διαδικασία ανοικτού διαγωνισμού. Στα σχέδια περιλαμβάνεται και η προμήθεια 700 ακόμη σταθερών καμερών διαχείρισης κυκλοφορίας-επιτήρησης, για τοποθέτηση σε «νευραλγικά» σημεία του Λεκανοπεδίου Αττικής, που απασχολούν με υψηλά επίπεδα εγκληματικότητας.

Με τον τρόπο αυτό, η ΕΛ.ΑΣ. θέλει να αναβαθμιστεί στο επίπεδο των ανάλογων υπηρεσιών σε άλλες χώρες, στις οποίες οι κάμερες σώματος ή bodycams, χρησιμοποιούνται κατά κανόνα εδώ και χρόνια. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 9 εκατομμύρια ευρώ, με μέγιστο χρόνο υλοποίησης τους 15 μήνες. Ήτοι, από το 2025, οι κάμερες αυτές θα βρίσκονται κανονικά σε υπηρεσία.

 

πηγή: bikeit.gr

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ