Οι κρατήσεις φτάνουν σε υψηλά ποσοστά για διαμερίσματα και κατοικίες που βρίσκονται σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης στους δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς


 

Η χειμερινή σεζόν εξελίσσεται ικανοποιητικά, τόσο για τον κλάδο των βραχυχρόνιων μισθώσεων, όσο και για τους ξενοδόχους ορεινών περιοχών.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαχειριστών Ακινήτων, Ανδρέας Χίου αναφέρει ότι «για το τριήμερο της Αποκριάς – Καθαράς Δευτέρας, 24-27 Φεβρουαρίου 2023, οι προκρατήσεις των καταλυμάτων βραχυχρόνιας διαμονής δείχνουν μια μεγάλη αύξηση σε σύγκριση με την χρονιά του 2019 που ήταν η καλύτερη έως τότε».

Οι προκρατήσεις αγγίζουν το 100% σε πολλούς αποκριάτικους προορισμούς αλλά και το 90% σε χειμερινούς προορισμούς.

«Όλα δείχνουν ότι το 2023 θα είναι μια εξαιρετικά καλή χρονιά σε επίπεδο κρατήσεων για τα καταλύματα βραχυχρόνιας διαμονής.  Αυτό φαίνεται και από τις προκρατήσεις και ζητήσεις για την καλοκαιρινή περίοδο διακοπών, όπου σημειώνεται μια συνεχόμενα ανοδική πορεία σε όλους τους καλοκαιρινούς προορισμούς και κυρίως στα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου», αναφέρει ο κ. Χίου.

Παράλληλα, παρατηρείται και μια συνεχώς αυξανόμενη τάση ακυρώσεων προκρατήσεων στην Τουρκία κυρίως από Γερμανούς, Αυστριακούς και Άγγλους.
«Αυτό δεν οφείλεται τόσο στο ίδιο το γεγονός του μεγάλου σεισμού αλλά στην μεγάλη δημοσιότητα που δόθηκε από τα παγκόσμια τηλεοπτικά δίκτυα για την πολύ κακή κατασκευή των κτιρίων στην γείτονα χώρα. Ο φόβος για σεισμό μέσα στο καλοκαίρι σε συνδυασμό με τις κακοτεχνίες και την πλήρη έλλειψη αντισεισμικού κανονισμού στην κατασκευή των κτιρίων και των υποδομών της Τουρκίας, έχει σαν αποτέλεσμα ένα κύμα ακυρώσεων των κρατήσεων, κυρίως από τις Ευρωπαϊκές χώρες, που συνεχώς μεγαλώνει και προβλέπεται να δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα στην τουριστική βιομηχανία της χώρας».

«Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα μια στροφή των επισκεπτών σε γειτονικές χώρες όπως η Ελλάδα, η Κύπρος και η Αίγυπτος», καταλήγει.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων, «υψηλές πληρότητες καταγράφουν όλοι οι προορισμοί που σχεδιάζουν αποκριάτικες εκδηλώσεις, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι και το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (18-19 Φεβρουαρίου) η κίνηση γενικά προβλέπεται αυξημένη, με την προϋπόθεση ότι οι καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν, θα είναι ιδανικές για αποδράσεις».

Στις περισσότερες περιπτώσεις οι προκρατήσεις για την Καθαρά Δευτέρα περιλαμβάνουν δύο διανυκτερεύσεις. Κατά τη διάρκεια του τριημέρου οι πληρότητες αναμένεται να κυμανθούν από 80% έως και 100% στην ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης, στα Ιωάννινα, τη Δράμα, τα Καλάβρυτα, το Ρέθυμνο, τα Λουτρά Πόζαρ, την Κορινθία, τη Δυτική Μακεδονία και ιδιαίτερα την Κοζάνη κ.α. Παρόμοια είναι η εικόνα και στη Θεσσαλονίκη όπου η κίνηση προβλέπεται αυξημένη για τα επόμενα δύο Σαββατοκύριακα. Στην περιοχή της Θράκης (Κομοτηνή – Αλεξανδρούπολη) οι κρατήσεις για το τριήμερο κυμαίνονται σε ικανοποιητικά για την εποχή επίπεδα. Οι τιμές δωματίων απευθύνονται σε όλα τα βαλάντια και σε σχέση με πέρυσι, είναι αυξημένες σε ποσοστό 10% κατά μέσο όρο.

Πηγή: ot.gr

 

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ