Σάλο προκαλεί η καταγγελία που έκανε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) για τα 14 κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν στη Ραφήνα, σε νεαρής ηλικίας άτομα που ταξίδευαν με πλοίο από την Ίο.


 

 

Ο Αντώνης Νταλακογιώργος σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του Alpha κατήγγειλε πως γνώριζε τόσο η πλοιοκτήτρια εταιρεία, όσο και ο ΕΟΔΥ για τα 14 επιβεβαιωμένα ή ύποπτα κρούσματα πριν καν αναχωρήσει από την Ίο το πλοίο, ωστόσο με παρέμβαση του υπουργείο Ναυτιλίας αποφασίστηκε να ταξιδέψουν κανονικά στη Ραφήνα. Ο Αντώνης Νταλακογιώργος επισήμανε μάλιστα πως σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχει τα παιδιά αυτά που επιβεβαιώθηκαν ως κρούσματα δεν απομονώθηκαν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ είπε ότι βρέθηκαν θετικοί και δυο μέλη του πληρώματος, που σύμφωνα με τον ίδιο κόλλησαν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Ανέφερε επίσης ότι τόσο το πλήρωμα όσο και οι επιβάτες είχαν άγνοια το ταξίδι των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

«Κατά την άφιξη του πλοίου (σ.σ. στη Ραφήνα), κατά τη δική μας πληροφόρηση, 17 κρούσματα βρέθηκαν μετά από έλεγχο του κλιμακίου του ΕΟΔΥ. Η εταιρεία γνώριζε ότι οι επιβάτες αυτοί που ανήλθαν στο πλοίο από την Ίο είναι επιβεβαιωμένα ή ύποπτα κρούσματα και με παρέμβαση του υπουργείου Ναυτιλίας τούς έφεραν πίσω», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ.

«Δεν θέλω να πω κάτι περισσότερο. Δεν δέχομαι, όμως, καμία αμφισβήτηση όσον αφορά στην εγκυρότητα της καταγγελίας. Έχω μάλιστα την εντύπωση ότι τα παιδιά που είχαν μολυνθεί δεν είχαν απομονωθεί κατά τη διάρκεια του ταξιδιού» συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια αποκάλυψε ότι για τα κρούσματα γνώριζε και ο ΕΟΔΥ. «Ο ΕΟΔΥ ενημέρωσε να απομονωθούν τα άτομα αυτά, αλλά τελικά δεν έγινε» τόνισε.

Τέλος μίλησε και για τα δύο κρούσματα στο πλήρωμα, λέγοντας: «Ανάμεσα τους ήταν και 2 μέλη του πλοίου. Δεν ξέρω αν κόλλησαν στο ταξίδι. Είναι το πιθανότερο. Δεν ήταν σε γνώση τους όλο αυτό στο πλήρωμα».

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ