Στην Κομισιόν θα απευθυνθεί η Μαρία Καρυστιανού, όπου θα ζητήσει την κατάργηση της ασυλίας των Ελλήνων βουλευτών


 

Στην Κομισιόν θα βρεθεί την ερχόμενη Δευτέρα η Μαρία Καρυστιανού, μητέρα της της 20χρονης Μάρθης Ψαροπούλου που έχασε τη ζωή της στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, ζητώντας την κατάργηση της ασυλίας των βουλευτών, έχοντας στα χέρια της το αίτημα που έχουν συγκεντρώσει οι πολίτες, με περισσότερες απο 1,3 εκατ. υπογραφές.

 

“Θέλουμε να βγει στο φως η αλήθεια και θέλουμε να τιμωρηθούν όλοι ανεξαρτήτως ιδιότητας, επαγγέλματος, κοινωνικής θέσης, όλα… θέλουμε να τιμωρηθούν άπαντες. Εμείς δεν υπάρχει περίπτωση να το αφήσουμε αυτό να περάσει έτσι, όλοι κάποια στιγμή θα λογοδοτήσουν απέναντι στη δικαιοσύνη για τις πράξεις τους και για την προσπάθεια υπόθαλψης των υπαιτίων, αυτό είναι υπόσχεση”, ανέφερε.

Με τη διαδικασία στη Βουλή να βαίνει προς ολοκλήρωση, η μητέρα της 20χρονης Μάρθης, ζητεί απόδοση ευθυνών σε όλους τους υπαίτιους.

“Γνωρίζουμε βέβαια από το ιστορικό τον Εξεταστικών Επιτροπών, ότι πάντα το αποτέλεσμα είναι προς την αθώωση των Υπουργών, ποτέ Υπουργοί, βουλευτές δεν έχουν κάνει κάτι ποινικά κολάσιμο. Εμένα με ενοχλεί περισσότερο από όλα η ανυπαρξία της δικαιοσύνης, διότι ο ένοχος θα κάνει τα πάντα για να αποφύγει τις ευθύνες του, είναι αναμενόμενο, το θέμα είναι τι κάνουν οι δικαστικοί λειτουργοί κι αν πιστεύουν πραγματικά ότι εμείς θα δεχτούμε τελικά να μας πουν ότι φταίει ο σταθμάρχης και ο επόπτης, κάνουν πολύ μεγάλο λάθος”.

Επιθυμία τόσο της ίδιας αλλά όσο και των υπόλοιπων οικογενειών είναι, όπως τόνισε, η σύσταση προανακριτικής επιτροπής, ενώ έκανε λόγο για προσπάθεια συγκάλυψης.

“Έχουμε πει, ότι το έγκλημα είναι διπλό, το ένα αφορά όλη την παθογένεια των σιδηροδρόμων τόσα χρόνια και την απραξία του πρώην Υπουργού σε ό,τι αφορά τα θέματα ασφαλείας, και όχι μόνο, και το άλλο είναι το θέμα της συγκάλυψης. Εμείς θέλουμε να αποδοθεί δικαιοσύνη και στα δύο βέβαια”.

 

 

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ