Τελικά τι συμβαίνει με την Ελληνική Δικαιοσύνη που αφήνει ελεύθερους καταδικασμένους παιδοβιαστές και μαστροπούς ;;;;


 

Σφοδρές αντιδράσεις μα και ερωτήματα έχει προκαλέσει η νομική έκβαση της υπόθεσης trafficking της Ηλιούπολης, με τον αστυνομικό Δ. Μπουγιούκο να κρίνεται μεν ένοχος για εμπορία ανθρώπων, ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη και οπλακατοχή αλλά να του επιβάλλεται ποινή μόλις 5,5 χρόνια και τελικά να αφήνεται ελεύθερος μέχρι το Εφετείο!

Το Δικαστήριο αναγνώρισε στον αστυνομικό το ελαφρυντικό του προτέρου σύννομου βίου κι αποφάσισε να δώσει ανασταλτικό χαρακτήρα στην ποινή το, με αποτέλεσμα ο Μπουγιούκος να αφήνεται ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο να παρουσιάζεται κάθε 15 μέρες στο Αστυνομικό Τμήμα.

Οι δικηγόροι της 19χρονης κοπέλας, για την υπόθεση της οποίας κρίθηκε ένοχος ο αστυνομικός, είχαν επισημάνει την θέση που έλαβε η Πολιτεία εξαρχής, παραθέτοντας όλα εκείνα τα στοιχεία που φαίνεται να προμήνυαν την εξέλιξη της δίκης: Όπως την ολιγωρία ή η απροθυμία των Αρχών να εξετάσουν τη σύνδεση της υπόθεσης με τους βιασμούς της 12χρονης στον Κολωνό και την Greek Police Mafia αλλά και τις ιατρικές εξετάσεις που δεν έγιναν καθώς το θύμα κακοποίησης παρουσιάστηκε στο νοσοκομείο ως… κρατούμενη!

Παρόλο που ο Μπουγιούκος καταδικάστηκε με 5,5 χρόνια, ο δεύτερος κατηγορούμενος στην ίδια υπόθεση, ο λεγόμενος «Ντανιέλ», καταδικάζεται σε 12 έτη και 10 μέρες, εξαγοράσιμες με 5 ευρώ ανά ημέρα. Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για εμπορία ανθρώπων, μαστροπεία και ναρκωτικά.

Στον πατέρα της 19χρονης επιβλήθηκε φυλάκιση 6 μηνών και πρόστιμο 600 ευρώ καθώς κρίθηκε ένοχος για παράνομη οπλοκατοχή.

Φυσικά, η μπιστοσύνη στον θεσμό της δικαιοσύνης έχει διαρρηχθεί εδώ κι αρκετό καιρό. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι παιδοβιαστές που κρίθηκαν ένοχοι και καταδικάστηκαν, αφέθηκαν ελεύθεροι! Το μήνυμα που εκπέμπεται (και) από αυτήν την απόφαση σε άλλα θύματα είναι να τηρήσουν στάση σιωπής.

Με τη βούλα της Δικαιοσύνης, ο μαστροπός αστυνομικός θα είναι ελεύθερος και η Ε. που έχει καταγγείλει ότι δεχόταν απειλές για την ζωή της το προηγούμενο διάστημα που ο αστυνομικός ήταν στην φυλακή, τώρα θα αναγκαστεί να ζήσει ξανά με τον φόβο. Με τον θύτη της να κυκλοφορεί ελεύθερος

Η κοινωνία έσωσε την Ε. από τον εφιάλτη της, συγκέντρωσε χρήματα για την υποστήριξη της κατηγορίας και βρέθηκε δίπλα της στο Δικαστήριο. Το Δικαστήριο την επανατραυμάτισε όταν την ανάγκασε να καταθέσει μπροστά στους θύτες και τώρα την εκθέτει ξανά σε κίνδυνο αφού αφήνει ελεύθερο τον καταδικασμένο μαστροπό της.

 

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ