Στόχος είναι κάθε γυναίκα να μπορεί να ενημερωθεί για όλα τα θέματα γύρω από τη βία, τις μορφές της και πώς αυτή εκδηλώνεται, αλλά και για τους τρόπους που ο Σ.Ε.Γ.Ε. μπορεί να τη στηρίξει αν δεν είναι έτοιμη να κάνει μία επώνυμη καταγγελία.


 

Η νέα ιστοσελίδα ενημέρωσης kamiamoni.gr, που δημιούργησε και λειτουργεί ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδας (ΣΕΓΕ), έχει στόχο την υποστήριξη και ενδυνάμωση των γυναικών, για την εξάλειψη της έμφυλης βίας.

«Σημαντικός πυλώνας της δράσης #kamiamoni είναι η έμπρακτη υποστήριξη των γυναικών σε πολλά και διαφορετικά επίπεδα, όπως η παροχή ειδών πρώτης ανάγκης, στέγης και φιλοξενίας, οικονομικής ενδυνάμωσης μέσω εύρεσης εργασίας και επικοινωνίας με επαγγελματίες διαφόρων ειδικοτήτων από το δίκτυο εθελοντών και συνεργατών του ΣΕΓΕ», τονίζει η πρόεδρος του Συνδέσμου Λίνα Τσαλταμπάση.

«Τα θύματα έμφυλης βίας και κυρίως τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας, αν δεν σταθούν στα πόδια τους οικονομικά, έχουν μεγάλη πιθανότητα να γυρίσουν στον κακοποιητή τους», σημειώνει η οικονομική επόπτης του Συνδέσμου Χριστίνα Βρακά, με την Εβίτα Σταύρου, μέλος και υπεύθυνη επικοινωνίας να επισημαίνει: «Υπάρχουν πολλές γυναίκες που επικοινωνούν μαζί μας και δεν είναι σίγουρες αν είναι θύματα βίας ή που χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να φτάσουν στην καταγγελία. Εμείς είμαστε εδώ για όλες τις γυναίκες, που δεν μπορούν να απευθυνθούν στις επίσημες δομές για τον οποιονδήποτε λόγο».

Στην ανακοίνωση του Συνδέσμου επισημαίνεται ότι η πρωτοβουλία #kamiamoni λειτουργεί συμπληρωματικά με τις παρεχόμενες από το κράτος υπηρεσίες στήριξης των κακοποιημένων γυναικών, ενώ ο ΣΕΓΕ γνωστοποιεί ότι μέχρι σήμερα έχει υποστηρίξει σχεδόν 200 γυναίκες.

Για να συμμετέχει κάποιος στην προσπάθεια #kamiamoni, μπορεί να γίνει εθελοντής, χορηγός ή και να κάνει τη δωρεά του καθώς, σύμφωνα με τον ΣΕΓΕ, «κάθε προσπάθεια μετράει».

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ