Χαρακτηριστικό των τελευταίων ωρών το πολικό ψύχος και οι χιονισμένες πόλεις στην Κορινθία. Εικόνες καθόλου οικείες, ωστόσο μοναδικές


 

Τις τελευταίες 24 ώρες το διαδίκτυο έχει γεμίσει με εικόνες χιονισμένων τοπίων από κάθε μέρος της Ελλάδας. Στην Κορινθία, η κακοκαιρία “Ελπίδα” διήρκησε περίπου 24 ώρες… ώρες αρκετές τόσο για παιχνίδι στα χιόνια και οικογενειακές εξορμήσεις όσο και για πολλά προβλήματα καθώς δεν είμαστε εξοικειωμένοι με τέτοιου είδους καιρικά φαινόμενα ούτε και επαρκώς προετοιμασμένοι.

Το χιόνι είχε να εμφανιστεί περίπου 5 χρόνια στις παραθαλάσσιες πόλεις του Νομού Κορινθίας, έτσι μικρά και μεγάλα παιδιά… δεν έχασαν την ευκαιρία να βρεθούν για λίγο στους χιονισμένους δρόμους, στις πλατείες και στα πάρκα προκειμένου να απολαύσουν για λίγο την τόσο σπάνια -για τα τοπικά δεδομένα- συνθήκη.

 

Τα μεσάνυχτα της Τρίτης, περιπλανώμενοι στο κέντρο της πόλης, καταγράψαμε τις πρώτες ώρες της χιονόπτωσης, όπου σχεδόν για 2 ώρες επικρατούσε χιονοθύελλα ενώ η θερμοκρασία ήταν περίπου στους -4 βαθμούς.

Το πρωί της Τρίτης, με την κάμερα ανά χείρας, βρεθήκαμε στο Λουτράκι, στην περιοχή του Ισθμού αλλά και στο κέντρο της Κορίνθου.

Τεράστιοι όγκοι πάγου βρίσκονται ακόμα εντός πόλεων καθώς ο πρωινός ήλιος δεν ήταν ικανός να ανεβάσει την θερμοκρασία. Η κίνηση διεξάγεται κανονικά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, ωστόσο το κρύο παραμένει τσουχτερό.

 

photos – video: Szisidis Anna Efthimiadou

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ