Η Ευρώπη ετοιμάζεται για τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται, με τα καυσόξυλα να αποτελούν είδος πολυτελείας


 

 

Μετά την ενεργειακή κρίση, τα καυσόξυλα αποτελούν είδος πολυτελείας, με τις τιμές να ανεβαίνουν τόσο στη χώρα μας, όσο και στην Ευρώπη.

Σε ρεπορτάζ της Washington Post, ένας 62χρονος Γερμανός από τη Βρέμη, περιγράφει την εποχή μας με την φράση: «Τα καυσόξυλα είναι ο νέος χρυσός».

Με τις τιμές του ρεύματος και του φυσικού αερίου να έχουν καταστρέψει τους προϋπολογισμούς των νοικοκυριών, πολλοί καταφεύγουν στη λύση της ξυλόσομπας, ενώ σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες τα αποθέματα των συσκευών έχουν εξαντληθεί.

Οι τιμές των ξύλων που χρησιμοποιούνται για θέρμανσή έχουν σχεδόν διπλασιαστεί. Οι κλοπές ξυλείας έχουν αυξηθεί ενώ και το παράνομο κόψιμο ξύλων φαίνεται να αποτελεί λύση έσχατης ανάγκης για πολλούς πολίτες.

Ενόψει του απρόβλεπτου χειμώνα, οι Ευρωπαίοι καταναλωτές απελπίζονται ολοένα και περισσότερο ενώ πρόσφατη έρευνα στη Βρετανία έδειξε ότι σχεδόν ένας στους τέσσερις σκοπεύει να μην ανάψει τη θέρμανση αυτό τον χειμώνα.

Οι καταναλωτές που θα κληθούν να αγοράσουν ξυλεία, θα πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στο τι θα επιλέξουν ανάλογα με την χρήση που πρόκειται να κάνουν καθώς τα διάφορα είδη ξύλου δεν έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά και δεν προορίζονται για κάθε χρήση.

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ