Οι προσπάθειες προέρχονται από τις ερευνητικές συνεργασίες που ανακοίνωσε η Apple με το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια (UCLA), στο Λος Άντζελες, το οποίο μελετά το άγχος, την ανησυχία και την κατάθλιψη, και την φαρμακευτική Biogen η οποία μελετά την ήπια γνωστική εξασθένηση


 

Η Apple εργάζεται στην ανάπτυξη τεχνολογίας που θα βοηθά στη διάγνωση της κατάθλιψης και της γνωστικής εξασθένησης, στοχεύοντας στην παροχή εργαλείων και υπηρεσιών που θα μπορούσαν να επεκτείνουν την γκάμα των ιατρικών εφαρμογών που διαθέτει.

Χρησιμοποιώντας μία σειρά αισθητήρων συλλογής δεδομένων που σχετίζονται με την κινητικότητα, τη φυσική δραστηριότητα, το πρόγραμμα του ύπνου, τον τρόπο και την ταχύτητα πληκτρολόγησης, τις εκφράσεις του προσώπου και τις ώρες χρήσης του τηλεφώνου, οι ερευνητές ελπίζουν ότι θα μπορέσουν να εντοπίσουν τα ψηφιακά σημάδια που σχετίζονται με συγκεκριμένες καταστάσεις υγείας ώστε να δημιουργηθούν αλγόριθμοι που θα εντοπίζουν τις παθήσεις με αξιοπιστία.

Τα ερευνητικά προγράμματα βρίσκονται ακόμη στα αρχικά τους στάδια και ενδέχεται να μην οδηγήσουν ποτέ σε νέα χαρακτηριστικά συσκευών ενώ μένει να αποδειχθεί εάν μπορούν να δημιουργηθούν αξιόπιστοι αλγόριθμοι που θα εντοπίζουν τις παθήσεις, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Η σωστή διάγνωση θεμάτων ψυχικής υγείας και εγκεφαλικών διαταραχών απαιτούν τακτική παρακολούθηση από ειδικούς ωστόσο μεγάλη μερίδα ανθρώπων δεν έχει πρόσβαση σε τέτοιου είδους ειδικούς επιστήμονες. Οι ερευνητές που εργάζονται για την Apple ελπίζουν ότι η έρευνα θα οδηγήσει σε μία ευρέως διαθέσιμη εναλλακτική.

 

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ