Το Instagram σκοπεύει να ασκήσει έφεση κατά του προστίμου


 

Πρόστιμο ρεκόρ, που ανέρχεται σε 405 εκατ. ευρώ, επέβαλε η ρυθμιστική αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων (DOC)  της Ιρλανδίας  στο κοινωνικό δίκτυο Instagram, μετά από έρευνα σχετικά με τον χειρισμό των δεδομένων των παιδιών.

Η έρευνα, όπως αναφέρει το Reuters, ξεκίνησε το 2020. Eπικεντρώθηκε σε παιδιά-χρήστες ηλικίας 13 έως 17 ετών, στους οποίους επιτρεπόταν η λειτουργία επαγγελματικών λογαριασμών, γεγονός που διευκόλυνε τη δημοσίευση του αριθμού τηλεφώνου ή/και της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του χρήστη.

Το Instagram σκοπεύει να ασκήσει έφεση κατά του προστίμου, σύμφωνα με δήλωση της μητρικής Meta Platforms Inc, καθώς διαφωνεί με τον τρόπο υπολογισμού του, ενώ εξετάζει προσεκτικά την απόφαση.

Το κοινωνικό δίκτυο ενημέρωσε τις ρυθμίσεις του πριν από ένα χρόνο και έκτοτε έχει κυκλοφορήσει νέα χαρακτηριστικά για να κρατήσει τους εφήβους ασφαλείς και τις πληροφορίες τους ιδιωτικές, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Meta.

Η DPC έχει υπό τη ρυθμιστική εποπτεία της το Facebook, την Apple, την Google και άλλους τεχνολογικούς κολοσσούς, λόγω της εγκατάστασης των κεντρικών ευρωπαϊκών γραφείων στην Ιρλανδία. Έχει ξεκινήσει πάνω από δώδεκα έρευνες για θυγατρικές εταιρείες της Meta, συμπεριλαμβανομένων των Facebook και WhatsApp.

Στην WhatsApp επιβλήθηκε πέρυσι πρόστιμο ρεκόρ ύψους 225 εκατομμυρίων ευρώ επειδή δεν συμμορφώθηκε με τους κανόνες της ΕΕ για τα δεδομένα το 2018.

Τέλος, ολοκλήρωσε τον Δεκέμβριο ένα σχέδιο απόφασης σχετικά με την έρευνα για το Instagram και το μοιράστηκε με άλλες ρυθμιστικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο του συστήματος “one stop shop” του μπλοκ για τη ρύθμιση των μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών.

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ