Στόχος να περιοριστεί η πρόσβαση των εφήβων σε δυνητικά ακατάλληλο ή επιβλαβές περιεχόμενο


 

Αντιμέτωπη με πιέσεις για τις πολιτικές της πλατφόρμας της, η διεύθυνση του Instagram ανακοίνωσε ότι θα είναι πιο αυστηρή με το περιεχόμενο που συστήνει στους ανήλικους χρήστες και θα τους παροτρύνει να δουν κάτι άλλο όταν μένουν “κολλημένοι” στο ίδιο θέμα.

Σήμερα, ο επικεφαλής του Instagram Άνταμ Μοσέρι θα καταθέσει σε επιτροπή του Κογκρέσου για την προστασία των ανηλίκων, εν μέσω κατηγοριών ότι η πλατφόρμα και η μητρική της εταιρεία Facebook (νυν Meta Platforms) βλάπτουν την ψυχική υγεία των εφήβων.

Σε ανάρτησή του σε εταιρικό blog, ο Μοσέρι δηλώνει πως το Instagram θα εμποδίζει στο εξής τη δυνατότητα των χρηστών να κάνουν tag ή να αναφέρονται σε ανήλικους που δεν περιλαμβάνονται στη λίστα των ακολούθων τους.

Επιπλέον, από τον Ιανουάριο οι ανήλικοι χρήστες θα μπορούν να διαγράφουν μαζικά τις προηγούμενες αναρτήσεις τους, τα like και τα σχόλια τους.

Ο Μοσέρι διαβεβαίωσε ότι εξετάζονται τρόποι να περιοριστεί η πρόσβαση ανηλίκων σε δυνητικά επιβλαβές ή ακατάλληλο περιεχόμενο μέσω της λειτουργίας αναζήτησης, των hashtag, των σύντομων βίντεο Reel, τη λειτουργία «Προτεινόμενοι Λογαριασμοί» και τη σελίδα «Εξερεύνησης».

«Κάνε διάλειμμα»

Σύμφωνα με την ανάρτηση, το Instagram λανσάρει άμεσα τη λειτουργία «Take a Break», η οποία παροτρύνει τους χρήστες να κάνουν διάλειμμα αν χρησιμοποιούν την εφαρμογή για πολλή ώρα. Σε πρώτη φάση η λειτουργία θα είναι διαθέσιμη σε ΗΠΑ, Βρετανία, Καναδά και Αυστραλία.

Ακόμα, από τον Μάρτιο το Instagram θα παρουσιάσει εργαλεία που θα επιτρέπουν στους γονείς να ελέγχουν πόσο χρόνο περνούν τα παιδιά τους στην πλατφόρμα.

Σύμφωνα με το Reuters, εκπρόσωπος του Instagram δήλωσε πως θα παραμείνουν στον πάγο επ’ αόριστον τα σχέδια για ένα “Instagram για παιδιά”, του οποίου η ανάπτυξη ανεστάλη λόγω των επικρίσεων.

Η ματαίωση του “Instagram for Kids” ανακοινώθηκε λίγο μετά την διαρροή εσωτερικών εγγράφων της Facebook από την τέως εργαζόμενή της Φράνσις Χόγκεν, η οποία αποκάλυψε ότι η εταιρεία γνώριζε πως το Instagram βλάπτει την ψυχική υγεία των εφήβων, ειδικά των κοριτσιών που νιώθουν μειονεκτικά απέναντι στα «ιδεώδη» της ρετουσαρισμένης ομορφιάς.

Εναντίον της Facebook εκκρεμεί επίσης έρευνα που ζήτησαν πολιτειακοί γενικοί εισαγγελείς στις ΗΠΑ προκειμένου να διερευνηθεί αν η εταιρεία προωθούσε το Instagram στους ανηλίκους παρά τις ενδείξεις για δυνητικές βλάβες.

 

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ