Η καταγγελία έρχεται από τον καθηγητή Πνευμονολογίας, Νίκο Τζανάκη, πως υπάρχουν ιερείς στην Κρήτη που αρνούνται να κοινωνήσουν όσους έχουν εμβολιαστεί. Ο πρόεδρος της Ένωσης Συνδέσμων Κληρικών της Εκκλησίας της Κρήτης, απάντησε στις καταγγελίες αυτές, κάνοντας λόγο για «μεμονωμένες περιπτώσεις».


 

 

«Ιερείς αρνούνται να μεταλάβουν εμβολιασμένους» κατήγγειλε ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης, σε συνέντευξή του στο Ράδιο Κρήτη. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, δέχεται καταγγελίες από πολίτες ότι «ορισμένοι κληρικοί τους λένε πως αν κάνουν το εμβόλιο θα αρνούνται τη μετάληψη και την εξομολόγηση».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Συνδέσμων Κληρικών της Εκκλησίας της Κρήτης, πατέρας Ζαχαρίας Αδαμάκης, απάντησε στις καταγγελίες αυτές, λέγοντας ότι η συντριπτική πλειοψηφία των κληρικών της Κρήτης έχει ταχθεί υπέρ του εμβολιασμού, υπενθυμίζοντας ότι αυτό επαναλήφθηκε και στη χθεσινή γενική συνέλευση του εκκλησιαστικού οργάνου. Έκανε δε λόγο για «μεμονωμένες περιπτώσεις, που δεν αντιπροσωπεύουν τους ιερείς του νησιού». «Εμείς θέλουμε να βγαίνουμε στον άμβωνα, και να βλέπουμε όλους τους πιστούς, εκεί, και υγιείς» σημείωσε χαρακτηριστικά.


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ