Το περιστατικό συνέβη στην παλαιοημερολογίτικη εκκλησία της Αγίας Παρασκευής στο χωριό Αφράτι, κοντά στη πόλη της Χαλκίδας


 

Όπως κατήγγειλε ο εργάτης του νεκροταφείου, ο ιερέας αφαίρεσε το προστατευτικό σελοφάν και άνοιξε το φέρετρο του 77χρονου που πέθανε από κορονοϊό, ενώ όταν εκείνος και οι άλλοι εργάτες αντέδρασαν, προχώρησε στην κηδεία χωρίς αυτούς.

«Κατεβάσανε το νεκρό, τον βγάλανε από το ζελοφάν με εντολή του ιερέα, ο οποίος έλεγε “εγώ θα το ανοίξω είτε θέλουνε είτε δεν θέλουνε εδώ κάνω κουμάντο εγώ και δεν υπάρχει κορονοϊός και δεν υπάρχει το ένα και δεν υπάρχει το άλλο” εφόσον έχουμε το χαρτί από το Νοσοκομείο Χαλκίδας που αναφέρει ότι η αιτία θανάτου του είναι από covid 19», αναφέρει ο εργαζόμενος.

Ο εργάτης του νεκροταφείου κάλεσε την αστυνομία, η οποία όμως έφτασε μετά την ολοκλήρωση της ταφής και κατέγραψε απλώς το περιστατικό. «Μόνος του ο ιερέας τον πήγε στον τάφο, μόνος του τον έβαλε κάτω, μόνος του τον άνοιξε όλα όλα και ο κόσμος εκεί. Άλλους τους κλείδωσε για να μην δουν τι κάνανε μέσα» τόνισε.

Τέλος, ανέφερε ακόμη ότι και οι συγγενείς του νεκρού απείλησαν τους εργάτες, υποστηρίζοντας την πράξη του ιερέα.

Δείτε το σχετικό video από το Eviazoom.gr

Πηγή: eviazoom.gr


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ