Η ένταξη και των ιδιωτών παιδιάτρων στην εμβολιαστική διαδικασία παιδιών άνω των δώδεκα ετών αποφασίστηκε σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας και παιδίατρους


 

Λίγο πριν από το άνοιγμα των σχολείων, η κυβέρνηση θέλει να πείσει τους γονείς να αποφασίσουν τον εμβολιασμό των παιδιών τους.

Όπως έγινε γνωστό, μετά τις εισηγήσεις των αρμόδιων φορέων, αποφασίστηκε η ένταξη και των ιδιωτών παιδιάτρων στην εμβολιαστική διαδικασία. Εκτιμάται ότι με αυτό τον τρόπο οι παιδίατροι θα ενθαρρύνουν τους γονείς των παιδιών που παρακολουθούν να προχωρήσουν στον εμβολιασμό.

Στην τηλεδιάσκεψη που ολοκληρώθηκε πριν λίγο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας συζήτησαν με τους εκπροσώπους των παιδιατρικών επιστημονικών εταιρειών και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων για τον εμβολιασμό των παιδιών, ενόψει της σχολικής χρονιάς που αρχίζει την ερχόμενη εβδομάδα.

Οι ειδικοί κρούουν το καμπανάκι του κινδύνου καθώς εκτιμούν ότι με το άνοιγμα των σχολείων αναμένεται έξαρση κρουσμάτων στις μικρές ηλικίες.

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ