«Εθνογραφικό Εργαστήρι: Λαϊκός Πολιτισμός, Πολιτιστική Διαχείριση και Τουριστικό Αποτύπωμα»


 

 Ο Ο ΙΒΥΚΟΣ Σύνδεσμος Λουτρακιωτών – Περαχωριτών υπό την αιγίδα της Διεύθυνση Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διοργανώνει στις 20,21 και 22 Μαΐου την δράση «Εθνογραφικό Εργαστήρι: Λαϊκός Πολιτισμός, Πολιτιστική Διαχείριση και Τουριστικό Αποτύπωμα», που θα λάβει χώρα στο Λουτράκι και την Περαχώρα Κορινθίας.

Το Eθνογραφικό Eργαστήρι έχει ως κύριο άξονα την εισήγηση θεωρητικών σχημάτων και μεθοδολογικών εργαλείων των σύγχρονων λαογραφικών και ανθρωπολογικών σπουδών, καθώς και την δημιουργία προβληματισμού για την χρήση και την διαχείριση του λαϊκού πολιτισμού στην συγχρονία, αναδεικνύοντας την διαλεκτική σχέση των πολιτισμικών πρακτικών με το τουριστικό αποτύπωμα του τόπου.

Tο Εθνογραφικό Εργαστήρι, απευθύνεται σε φοιτητές κάθε βαθμίδας, ερευνητές, εκπαιδευτικούς, πολιτιστικούς διαχειριστές, επαγγελματίες του τουρισμού, μουσικούς, χοροδιδασκάλους, καθώς και σε οποιονδήποτε κινείται στον ευρύτερο χώρο της διαχείρισης πτυχών του ελληνικού λαϊκού πολιτισμού.
Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης, καθώς και φάκελος με εποπτικό υλικό σχετικό με τα αντικείμενα του Εθνογραφικού Εργαστηρίου.

Εισηγητές:
• Θάνος Κώτσης, Λαογράφος(MSc), Υποψ. Διδάκτωρ Λαογραφίας και Ανθρωπολογίας, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Επιστημονικός υπεύθυνος του Εθνογραφικού Εργαστηρίου.
• Γιάννης Δρίνης, Διδάκτωρ Λαογραφίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Διαπολιτισμικών Θεμάτων, Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, Διδάσκων στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.
• Νίκος Πουλάκης, Διδάκτωρ Εθνομουσικολογίας, ΕΚΠΑ, Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό, Τμήμα Μουσικών Σπουδών, ΕΚΠΑ.
• Νάντια Μαχά, Επίκουρη Καθηγήτρια Λαογραφίας, Τμήμα Ιστορίας-Εθνολογίας, ΔΠΘ.
• Σίλας Μιχάλακας, Οπτικός Ανθρωπολογος (MSc), Παραγωγός-Σκηνοθέτης Ντοκιμαντέρ.
• Αγγελική Ρουμελιώτη, Επιμελήτρια μουσειακών συλλογών, Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος.
• Γιώργος Καλομοίρης, Αρχαιολόγος-Πολιτιστικός Διαχειριστής (MSc), Υποψ. Διδάκτωρ Πολιτιστικού σχεδιασμού, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Πρόεδρος ΑΜΚΕ Androidus Tank. Androidus Project Tank
• Αριστούλα Τόλη, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, Τελειόφοιτη Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Σπουδές στο χορό», ΕΚΠΑ.
• Νένα Παπαγγελή, Προϊσταμένη Οικονομικής διεύθυνσης Δήμου Σαλαμίνας, Πολιτιστική Διαχειρίστρια (MSc).
• Δημήτρης Μπάκος, Χοροδιδάσκαλος- Μουσικός.
• Γιάννης Παυλόπουλος, Μουσικός.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, μπορείτε να παρακολουθείτε τις αναρτήσεις της σελίδας του εργαστηρίου, που θα εμπλουτίζεται καθημερινά, καθώς και να επικοινωνείτε με τον φορέα διοργάνωσης και με τον επιστημονικό υπεύθυνο της δράσης στα παρακάτω mail, αλλά και στα αντίστοιχα profiles στα social media.

Πληροφορίες εγγραφών εδώ.
Εγγραφές: ivykos.gr.1984@gmail.com
mail: ivykos.gr.1984@gmail.com , thanoskotsis@hotmail.com

 

 

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ