Γνωστή με την κωδική ονομασία IDAHO, η Διεθνής Ημέρα κατά της Ομοφυλοφοβίας έχει σκοπό να συντονίσει τις διεθνείς προσπάθειες, που στοχεύουν στον σεβασμό της διαφορετικότητας των ομοφυλοφίλων


 

Η 17η Μαΐου επελέγη, επειδή αυτή την ημέρα, μόλις το 1990, η ομοφυλοφιλία έπαψε να θεωρείται ασθένεια από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Ο όρος «ομοφοβία» ή «ομοφυλοφοβία» («homophobia») επινοήθηκε την δεκαετία του εξήντα από τον Αμερικανό ψυχολόγο Τζορτζ Γουάινμπεργκ.

George Weinberg (1935- 2017)

Οι ρατσιστικές επιθέσεις θίγουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την έννοια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Οι διώξεις, οι διακρίσεις και η κοινωνική περιθωριοποίηση της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας είναι μια σκληρή και καθημερινή πραγματικότητα.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, Αμφιφοβίας και Τρανσφοβίας, καταδικάζουμε τις διακρίσεις, τη ρητορική μίσους, τη βία σε βάρος ατόμων λόγω ταυτότητας φύλου και γενετήσιου προσανατολισμού και υποστηρίζουμε το δικαίωμα του καθενός στην ελεύθερη έκφραση, την ασφάλεια, τον αυτοκαθορισμό, τις ίσες ευκαιρίες και την ίσοτιμη μεταχείριση.

Το 2009 προστέθηκε στον τίτλο της καμπάνιας η τρανσφοβία και το 2015 η διφοβία, προκειμένου να αναγνωριστούν τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα τρανσεξουαλικών και αμφιφυλόφιλων ατόμων.

 

 

 

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ