Είναι το τέταρτο άτομο που πέτυχε επιτυχώς πλήρη θεραπεία από το AIDS μετά από μεταμόσχευση βλαστοκυττάρων


 

Η «Ασθενής της Νέας Υόρκης», της οποίας η περίπτωση δημοσιεύθηκε στις 16 Μαρτίου στο επιστημονικό περιοδικό Cell , είναι το τέταρτο άτομο που πέτυχε επιτυχώς πλήρη θεραπεία από το AIDS μετά από μεταμόσχευση βλαστοκυττάρων, με μια μετάλλαξη που προστατεύει τα κύτταρα από τη διείσδυση του ιού. Όπως και οι άλλες 3 επιτυχημένες περιπτώσεις, η ασθενής από τη Νέα Υόρκη είχε καρκίνο του αίματος. Η διαδικασία εξάλειψε τόσο τους καρκινικούς όγκους όσο και τον HIV.

Μετά από 30 μήνες χωρίς ίχνος του ιού ή χρήση αντιρετροϊκών φαρμάκων, οι επιστήμονες της μελέτης είναι προσεκτικά αισιόδοξοι για την επίτευξη «ύφεσης και πιθανής θεραπείας».

Απαλλαγμένη από καρκίνο και HIV

Η λοιμωξιολόγος του Πανεπιστήμιου της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες και μια από τις συγγραφείς της μελέτης, Yvonne Bryson, αναφέρθηκε στην ύφεση, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου μέσω βίντεο, λέγοντας: «Αυτή τη στιγμή είναι κλινικά υγιής. Είναι απαλλαγμένη από τον καρκίνο και από τον HIV. Το ονομάζουμε πιθανή θεραπεία και όχι οριστική, γιατί θέλουμε να την παρακολουθούμε για μεγαλύτερη περίοδο».

Αν και αυτή η συγκεκριμένη διαδικασία δεν θα λειτουργούσε για όλα τα οροθετικά άτομα, εξακολουθεί να είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ