Η απάντηση της εταιρείας μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την ανακοίνωση του Προαστιακού ότι δεν γίνονται δεκτά αμαξίδια και ποδήλατα.


 

Σάλος ξέσπασε τις προηγούμενες ημέρες από μια πρόχειρη τοιχοκολλημένη ενημέρωση προς το επιβατικό κοινό ανέφερε ότι «οι αμαξοστοιχίες Προαστιακού από 19/02/2024 και μέχρι ανακοίνωση της αλλαγής τους δεν δέχονται ποδήλατα και καροτσάκια ΑμεΑ». Το θέμα πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις καθώς προκλήθηκε μεγάλη αναστάτωση σε ανθρώπους που δεν έχουν άλλο τρόπο να μετακινηθούν.

Η αδιανόητη πρωτοβουλία, ωστόσο, δεν ελήφθη κεντρικά, με αποτέλεσμα, η διοίκηση της εταιρείας να αναγκαστεί να προβεί σε επίσημη διάψευση, αναφέροντας ότι οι συρμοί του Προαστιακού Θεσσαλονίκη – Λάρισα, θα εξυπηρετούν όλους τους επιβάτες.

Η ανακοίνωση της εταιρείας:

Σε συνέχεια της προθύστερης ενημέρωσης για την αδυναμία εξυπηρέτησης επιβατών σε αναπηρικά αμαξίδια, η Hellenic Train ενημερώνει ότι, από 21/2, οι συρμοί του Προαστιακού Θεσσαλονίκη – Λάρισα, θα εξυπηρετούν όλους τους επιβάτες.

Η εξυπηρέτηση προς το παρόν αφορά επιβίβαση και αποβίβαση επιβατών με αμαξίδια στους ΣΣ Σταθμούς Θεσσαλονίκη, Πλατύ, Κατερίνη και Λάρισα και εργαζόμαστε για λύση για περισσότερους σταθμούς. Υπενθυμίζουμε στους επιβάτες που χρήζουν βοήθειας για την μετακίνησή τους, ότι, σύμφωνα και με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό, για την σωστή εξυπηρέτησή τους, θα πρέπει να ενημερώσουν για την πρόθεση μετακίνησής 24 ώρες πριν, στο τηλέφωνο 2130121121 .

Η τοιχοκολλημένη ανακοίνωση του Προαστιακού αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τη δικηγόρο Αλέκα Ζορμπαλά, η οποία μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Τους τελευταίους μήνες, λόγω ενός σοβαρού και επώδυνου προβλήματος υγείας, είμαι καθηλωμενη στο σπίτι. Τις ελάχιστες φορές, που έπρεπε να βγω (νοσοκομείο, εξετάσεις κλπ), κυκλοφορούσα με αναπηρικό καροτσάκι, πάντα με την βοήθεια των ανθρώπων μου, του άντρα και του γιου μου. Και έτσι διαπίστωσα, βιωματικά, πόσο απάνθρωπη είναι αυτή η πόλη». »Αλλά κι αυτό, να μην επιτρέπει ο Προαστιακός την μεταφορά ανθρώπων με αναπηρικά καροτσάκια ξεπερνά κάθε όριο κυνισμού, σκληρότητας και απανθρωπιάς».

parallaximag.gr

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ