Τα πρωτότυπα προϊόντα σχεδιάστηκαν για να κάνουν τις συνήθεις πρακτικές της γαλακτοβιομηχανίας, όπως το άρμεγμα και την τεχνητή γονιμοποίηση, πιο ευχάριστες για τα ζώα


 

Ένας δoνητής σπερματέγχυσης και μια συσκευή μασάζ μαστών περιλαμβάνονται στη συλλογή Happy Cow με conceptual σεξoυαλικά παιχνίδια, που η Ece Tan, απόφοιτος του Central Saint Martins, δημιούργησε για βοοειδή με βάση συνηθισμένα αγροτικά εργαλεία.

Εκ πρώτης όψεως, τα τρία προϊόντα της συλλογής σχεδιάστηκαν για να κάνουν επεμβατικές πλην συνηθισμένες πρακτικές της γαλακτοβιομηχανίας, όπως το άρμεγμα και η τεχνητή γονιμοποίηση, πιο ευχάριστες για τις αγελάδες.

Αλλά αντί να προορίζονται για πραγματική χρήση, η Tan λέει ότι τα προϊόντα αυτά λειτουργούν περισσότερο ως «κρίσιμα εργαλεία» για να υπενθυμίζουν σε απευαισθητοποιημένους καταναλωτές το εύρος των συναισθημάτων που μπορούν να νιώσουν τα ζώα…

«Το πρότζεκτ επηρεάστηκε από έρευνα πάνω σε άλλα είδη που βιώνουν ευχαρίστηση», δήλωσε στο Dezeen. «Νομίζω ότι η ευχαρίστηση έχει ως επί το πλείστον θεωρηθεί ως μοναδική ανθρώπινη εμπειρία. Ήταν πολύ ενδιαφέρον να ανακαλύπτω ότι όλα τα θηλαστικά έχουν τη δυνατότητα να βιώσουν σεξουαλική ευχαρίστηση».

Η συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων στο Ηνωμένο Βασίλειο, περίπου το 86% του πληθυσμού, υποστηρίζει τη θέσπιση ενός νόμου που θα αναγνωρίζει την ικανότητά των ζώων να αισθάνονται μια γκάμα θετικών και αρνητικών συναισθημάτων, από χαρά μέχρι φόβο και πόνο.

Ωστόσο πολύ συχνά, υποστηρίζει η Tan, οι καταναλωτές είναι σε θέση να αποστασιοποιηθούν από την αποδοχή αυτών των συναισθημάτων όταν αυτό εξυπηρετεί τις ανάγκες τους.

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ