Η επανεκκίνηση του περιοδικού, μετά από έξι μήνες αδράνειας ήταν για τους ανθρώπους της «σχεδίας» ότι καλύτερο


 

 

Και δεν ήταν μόνο αυτό, η καταβολή του έκτακτου επιδόματος για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο, συνολικού ύψους 1.068€ ήταν μια βαθιά ανάσα μια τεράστια ανακούφιση για τους ανθρώπους, οι οποίοι είδαν ξαφνικά να ανατρέπεται, για μια ακόμη φορά, η ζωή τους όλη, να χάνουν το αποκούμπι που αποτελεί γι΄αυτούς η «σχεδία», η «καλημέρα» του κόσμου, η καλοσύνη του ξένου. Νωρίτερα, στα μέσα Μαρτίου, ο υπουργός Εργασίας κ. Κ. Χατζηδάκης είχε δεχθεί στο γραφείο του κάποιους από τους ανθρώπους της «σχεδίας», τον κ. Μιχάλη και τον κ. Φώτη. Παρόντες στη συνάντηση ήταν, επίσης, η υφυπουργός Εργασίας κ. Δ. Μιχαηλίδου, αλλά και ο Γ.Γ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Γ. Σταμάτης. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι πωλητές της «σχεδίας» μοιράστηκαν την εμπειρία, τους προβληματισμούς, τις σκέψεις, τις αγωνίες τους.

 Ξεχωριστή μνεία, όμως, πρέπει να γίνει στους υπέροχους εκείνους ανθρώπους από τον δημοσιογραφικό και τον καλλιτεχνικό χώρο, κυρίως, που με ανοιχτή επιστολή τους στις αρχές Μαρτίου έστρεψαν τα φώτα της δημοσιότητας στο θέμα. Η δική τους κινητοποίηση ανέδειξε επιτακτικά τα ζητήματα και τα φώτισε ακόμη περισσότερο, συμβάλλοντας καθοριστικά όχι μόνο στο να βρεθεί μία λύση στο ζήτημα του επιδόματος, αλλά, και στο να σκύψει η πολιτεία πιο ενεργά πάνω από τον φτωχό άνθρωπο, σε μια ιδιαιτέρως δύσκολη εποχή. Να δει και εκείνους που μοιάζουν, ώρες ώρες, αόρατοι. Θα τους ευχαριστούμε πάντα από τα βάθη της ψυχής μας για την κινητοποίηση, την υποστήριξη, την αγάπη.
*Το περιεχόμενο της επιστολής και τα ονόματα των ανθρώπων που την υπογράφουν μπορείτε να διαβάσετε στην ιστοσελίδα της «σχεδίας»: https://shedia.gr/…/epidoma-h-adeia-eidikoy-skopoy-gia…/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ