Η Υπουργός Παιδείας ούτε είδε ούτε και άκουσε τίποτα σχετικά με τους Nαζιστικούς χαιρετισμούς και τα φασιστικά συνθήματα των χρυσαυγιτών  στα επεισόδια σε σχολείο στη Σταυρούπολη.


 

 

Με μία χλιαρή ανακοίνωση το Υπουργείο κάνει λόγο για «μεμονωμένες ομάδες», χωρίς καμία αναφορά στους ναζιστικούς χαιρετισμούς και τα συνθήματα: «Σαπούνι και νερό σε κάθε αναρχικό» και «Αναρχικοί και μπολσεβίκοι αυτή η Γη δεν σας ανήκει». Την στιγμή μάλιστα που με θράσος η ναζιστική εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής συνεχάρη τους φασίστες για την επίθεση με μαχαίρια και ξύλα, σε φοιτητές, έξω από το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, η κυρία Κεραμέως δεν ξέρει τίποτα για την ιδεολογική προέλευση των επιθέσεων αυτών.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου:

Το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, σχετικά με τα επεισόδια στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, ανακοινώνει: «Βίαιες συμπεριφορές σαν αυτές που σημειώθηκαν στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης είναι απολύτως καταδικαστέες και δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές. Μεμονωμένες ομάδες δεν μπορούν να στέκονται εμπόδιο στην πρόοδο των παιδιών μας και να αμαυρώνουν τα σχολεία μας, χώρους γνώσης, δημιουργίας, ελεύθερης σκέψης. Με αναφορά της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως προς τον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ζητείται η παρέμβασή του για τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης».

Να σημειωθεί πως τόσο μαθητές όσο και εκπαιδευτικοί καταγγέλουν οργανωμένες φασιστικές ομάδες οπλισμένες με μαχαίρια και λοστούς  φορώντας μαύρα ρούχα και κουκούλες, ακόμη ότι στη δυτική Θεσσαλονίκη δρουν πολλές φασιστικές ομάδες, πέρα από τη Χρυσή Αυγή.

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ