<<Τα παράτησα όλα και εδώ και εφτά χρόνια ασχολούμαι με ετούτα, έχω και λίγα μελίσσια άλλα είναι δύσκολα, πρέπει να ξέρεις να τα φροντίσεις>>


 

Τις τελευταίες μέρες κοιτώ σχεδόν μαγεμένος φωτογραφίες της πόλης μας άλλων εποχών, σχεδόν ξεχασμένων, που μοιράζονται κάποιοι παλιοί κορίνθιοι μέσα από σχετικές σελίδες που έχουν δημιουργηθεί στο facebook. Πρόκειται για εικόνες που πραγματικά σου ανοίγουν ένα παράθυρο για να κοιτάξεις, να αισθανθείς, να ταξιδέψεις στον χρόνο και η δημοσιοποίησή τους προκαλεί, τουλάχιστον σε εμένα, μια τεράστια ευχάριστη έκπληξη. Μπροστά σε μια τέτοια συνθήκη βρέθηκα σήμερα το απόγευμα επιστρέφοντας μέσω της βυθιζόμενης γέφυρας της Ποσειδωνίας στην Κόρινθο. Στο ύψος του s.m ”Γαλαξίας” ένα κοπάδι από εκατό περίπου πρόβατα και κατσικάκια έβοσκε αμέριμνο απολαμβάνοντας την χειμερινή λιακάδα στον χώρο πίσω από το νοσοκομείο της πόλης μας.

 Έχοντας πάντα μαζί μου μια φωτογραφική μηχανή σταμάτησα και πλησίασα. Ο βοσκός που τα επιτηρούσε ο κύριος Δημήτρης Λάλος ή αλλιώς Τζίμης όπως μου εκμυστηρεύτηκε πως τον φωνάζουν δεν μου αρνήθηκε μερικά κλικ…

Έχει έρθει από την βόρεια Ήπειρο και τα ροζιασμένα χέρια του έχουν κάνει ένα σωρό δουλειές, έχει δουλέψει από την Motor Oil μέχρι και το στήσιμο του αγάλματος του Πήγασου στον Φλοίσβο.
<<Τα παράτησα όλα και εδώ και εφτά χρόνια ασχολούμαι με ετούτα>> μου λέει δείχνοντάς μου τα κατσικάκια, <<έχω και λίγα μελίσσια άλλα είναι δύσκολα, πρέπει να ξέρεις να τα φροντίσεις>> συμπληρώνει.

Τον ρaτσ1σμό που έχει δεχτεί, και δέχεται ακόμη που και που, τον κουβαλάει παράπονο μέσα του, μου το είπε και αυτό με μια αφοπλιστική πηγαία ειλικρίνεια, <<μη μασάς Τζίμη και μη σε νοιάζει τίποτα, η Γη είναι για όλους αυτό να αντιμιλάς σε όποιον σου λέει τέτοια>> του απάντησα.

Χαμογέλασε, <<ώρα να τα γυρίσω, κοίτα τα να δεις πως θα μαζευτούν γύρω μου μόλις αρχίζω να σφυρίζω>>. Πράγματι όλα μαζί τα ζώα του άρχισαν να τον ακολουθούν για να τα μαντρώσει και σιγά σιγά απομακρύνθηκαν ….

<<Σε ευχαριστώ Τζίμη, για την κουβεντούλα μα πιο πολύ σε ευχαριστώ για τις εικόνες και όπως είπαμε…. Η Γη είναι για όλους>> !!!!!!

#Corinth #reporter #together #solidarity #shepherd

photos & επιμέλεια @SzisidiS


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ