Δύο πύρινα μέτωπα σε εξέλιξη στην Αττική. Μάχη ενάντια στις αναζωπυρώσεις σε Βοιωτία, Ροδόπη, και Αλεξανδρούπολη.


 

Δύο μεγάλες πυρκαγιές στην Αττική έχουν σημάνει συναγερμό στις πυροσβεστικές δυνάμεις. Τρεις εστίες ξέσπασαν ταυτόχρονα στον Ασπρόπυργο με τις φλόγες να βρίσκονται εντός της βιομηχανικής ζώνης. Ένα εργοστάσιο με χημικά παραδόθηκε στις φλόγες ενώ η φωτιά πλησίασε και το στρατιωτικό αεροδρόμιο στην Ελευσίνα.

Στη Φυλή η φωτιά ξέσπασε κοντά στη Μονή Κλειστών και την έχει περικυκλώσει, ενώ κινδυνεύει να εξαπλωθεί στην Πάρνηθα.

Δύσκολη παραμένει η κατάσταση για τέταρτη ημέρα στην Αλεξανδρούπολη που το βράδυ της Δευτέρας εκτυλίχθηκαν εφιαλτικές στιγμές, με το νοσοκομείο να εκκενώνεται και ασθενείς να μεταφέρονται στο Λιμάνι σε σκηνές και εντός του επιβατικού πλοίου που επιτάχθηκε για αυτόν τον λόγο.

Οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς και οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν τεράστια μάχη για να περιορίσουν τα πύρινα μέτωπα. Η φωτιά στο δάσος της Δαδιάς καίει επίσης ανεξέλεγκτη από το μεσημέρι της Δευτέρας.

Πύρινα μέτωπα υπάρχουν και στη Βοιωτία που καίει το παραλιακό μέτωπο και υπάρχουν συνεχείς αναζωπυρώσεις ενώ η καταστροφή είναι ανυπολόγιστη. Και στη Ροδόπη ενώ το πρωί είχαν κοπάσει οι άνεμοι, υπήρξαν αναζωπυρώσεις και εστάλησαν μηνύματα του 112 για εκκένωση οικισμών.

Δύο είναι τα θύματα από τις πυρκαγιές τη Δευτέρα: ένας βοσκός στον Πρόδρομο Βοιωτίας και ένας άνδρας (πιθανότατα μετανάστης) στη Λευκίμμη Έβρου. Σε μια σειρά από τις περιοχές που δοκιμάζονται από τις πυρκαγιές κάηκαν σπίτια, ενώ τεράστια είναι η περιβαλλοντική καταστροφή.

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ