Την Κόρινθο επισκέφθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, κλιμάκιο της ΓΣΕΕ


 

Κλιμάκιο της ΓΣΕΕ επισκέφθηκε το απόγευμα της Δευτέρας το Εργατικό Κέντρο Κορίνθου, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των εργαζομένων για το διεκδικητικό πλαίσιο της 24ωρης Γενικής Απεργίας της Συνομοσπονδίας που είναι προγραμματισμένη για τις 17 Απριλίου.

Από τις μεσημεριανές ώρες, σε συνεργασία με το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ, πραγματοποιήθηκε διανομή έντυπου υλικού στα εμπορικά καταστήματα της πόλης και τους πολίτες.
Επιπλέον, στην συνέντευξη τύπου συζητήθηκαν τα προβλήματα και τα αιτήματα του κόσμου της μισθωτής εργασίας.
Η Ελληνική κοινωνία βιώνει μια νέα περίοδο κρίσης, αυτή της επιβίωσης. Το κύμα ακρίβειας και η συρρίκνωση του βιοτικού επιπέδου εκατομμυρίων χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων, δεν αφήνουν στους πολίτες άλλη επιλογή από το να αφήνουν απλήρωτους λογαριασμούς  καθώς δεν μπορούν πλέον να ικανοποιήσουν τις βασικές μηνιαίες δαπάνες τους.

 

Βασικές απαιτήσεις των συνδικάτων -μεταξύ άλλων- οι αυξήσεις των μισθών, η επαναφορά της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, ο αυστηρός θεσμικός έλεγχος στην διαμόρφωση των τιμών και η πάταξη της κερδοσκοπίας σε όλες τις επιχειρήσεις βασικών κλάδων παραγωγής και εμπορίας βασικών αγαθών διατροφής. Με κεντρικό σύνθημα:
«Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΣΤΟ ΘΕΟ, ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΣΤΑ ΤΑΡΤΑΡΑ!
ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ,
ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΜΑΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!!
ΚΑΙ ΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΩΡΑ!!!»,
το μήνυμα πως η ακρίβεια που έχει εξαθλιώσει τους μισθωτούς, δεν πάει άλλο, είναι πλέον πιο ξεκάθαρο από ποτέ.

 

 

photos & video: SzisidiS

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ