Δεύτερη πορεία στη μνήμη του δολοφονημένου μαθητή, Αλέξη Γρηγορόπουλου πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα μετά την πρωινή φοιτητική – μαθητική διαδήλωση


 

 

Ολοκληρώθηκε η μαζική πορεία που ξεκίνησε νωρίτερα το απόγευμα για την 13η επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Η πορεία ξεκίνησε από τα Προπύλαια, με τους διαδηλωτές να κλείνουν αρχικά την οδό Πανεπιστημίου και να διαδηλώνουν προς το Σύνταγμα και τη Βουλή από την οδό Σταδίου. Συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου και οργανώσεις της Αριστεράς τίμησαν την σημερινή ημέρα με κεντρικό σύνθημα «Αυτή η σφαίρα δεν έπεσε τυχαία, κάτω τα χέρια από την νεολαία».

Ισχυρή ήταν η αστυνομική παρουσία στους δρόμους γύρω από την Πανεπιστημίου, ενώ drone πετούσε πάνω από τον χώρο της διαδήλωσης. Επίσης, δυνάμεις των ΜΑΤ βρίσκονταν δίπλα από την πορεία καθ’ όλη τη διάρκειά της.

Ένταση υπάρχει ωστόσο αυτή την ώρα στα Εξάρχεια, ενώ έπεσαν δακρυγόνα στην πλατεία. Νωρίτερα, άγνωστοι έστησαν οδοφράγματα στη Στουρνάρη, ενώ έπεσαν και κρότου λάμψης από τη μεριά των ΜΑΤ.

 

photos-video: Marianna Doschori

 

 

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ