Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας ήταν απόλυτα καθησυχαστικός απέναντι στις ανησυχίες ότι ο σεισμός της Τουρκίας μπορεί να επηρεάσει την χώρα μας


 

«Το ρήγμα στην Αντιόχεια δεν σημαίνει τίποτα για τον ελληνικό χώρο, όλες οι αντιστοιχίσεις που γίνονται από συναδέλφους του γραφείου -και λυπάμαι που το λέω έτσι- δεν ευσταθούν. Δεν υπάρχει σύνδεση με το ρήγμα το οποίο είδαμε πρώτοι».

«Για να διαλυθούν οι ανησυχίες όλων των Ελλήνων, επειδή ακούγονται πράγματα απαράδεκτα και υπερβολικά. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει περίπτωση να δούμε σεισμό αυτής της τάξης. […] Πρέπει να υπάρχει μετριοπάθεια από όλους τους συναδέλφους, γιατί ο κόσμος δεν οφείλει να ξέρει. Λέω ρητά και κατηγορηματικά δεν υπάρχει καμία διασύνδεση μεταξύ του ρήγματος που έδωσε τον σεισμό της Δευτέρας και του ελληνικού χώρου».

Νωρίτερα, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, ο Ευθύμης Λέκκας -επικεφαλής της ελληνικής αποστολής στην Τουρκία- εξήγησε πώς η ελληνική αποστολή βρήκε την επιφάνεια του ρήγματος του φονικού σεισμού, που εντοπίζεται 60 χιλιόμετρα νότια του Καχραμανμάρας.

Επιπλέον, ο oμότιμος Καθηγητής Τεκτονικής Γεωλογίας & Γεωδυναμικής, Δημήτρης Παπανικολάου δήλωσε: «Oι πιθανότητες είναι μέσα στα επόμενα 1,2,3 χρόνια ότι θα έχουμε αυτό τον πολύ μεγάλο σεισμό στη θάλασσα του Μαρμαρά μεγέθους 7-7,5 βαθμούς, που δεν ξέρουμε τι επιπτώσεις θα έχει και στην Κωνσταντινούπολη και στις υπόλοιπες περιοχές της Ανατολικής Θράκης».

 

 

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ