Για να πειστείς πόσο γκουρμέ μπορεί να γίνουν μια χούφτα ρεβύθια υπάρχουν δύο τρόποι, ο πρώτος είναι να παραθέσουμε ένα τεράστιο κείμενο με τεχνικές και επιχειρήματα, μια μικρή πλύση εγκεφάλου που μπορούμε πολύ απλά να σου κάνουμε, αλλά δεν συνιστάται. Συνιστάται όμως, για να μη σου πω επιβάλλεται να φτιάξεις αυτή την σούπερ-ντούπερ συνταγή ”ρεβύθια κάρυ” και αν έχεις την παραμικρή αμφιβολία για την ικανότητά σου στην κουζίνα, είμαστε εδώ για να σου δώσουμε τη συνταγή αλλά και να σε εμψυχώσουμε να το κάνεις. Το σίγουρο είναι πως αν το πετύχεις και το απλώσεις πάνω σε ένα ωραίο χιονάτο ρύζι basmati όχι μόνο δεν θα το μετανιώσεις, αλλά πίστεψέ μας, θα γλύφεις για ώρα τα δάχτυλά σου !!!!!!
ΡΕΒΥΘΙΑ ΚΑΡΥ
Υλικά:
✓ 800 γρ ρεβίθια βρασμένα
✓ 400 γρ ντοματάκια κονκασέ
✓ 1 κσ πελτέ .
✓ 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
✓ 5 κσ ελαιόλαδο
✓ 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
✓ 1 κομμάτι 2Χ2 εκ φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
✓ 1 κσ κάρυ
✓ 1/2 κγ garam masala
✓ 1/2 κγ κύμινο
✓ 1/2 κγ κουρκουμά
✓ 1/2 κγ μπούκοβο
✓ αλάτι
✓ 400 ml γάλα καρύδας
✓ 3 μεγάλες χούφτες σπανάκι χοντροκομμένο
Μέθοδος:
Σόταρε στο λάδι το κρεμμύδι!!! Πρόσθεσε το τζίντζερ, το σκόρδο και τα μπαχαρικά. Σόταρε για μισό λεπτό ακόμα. Πρόσθεσε τον πελτέ, τα κονκασέ, τα ρεβίθια και 1-2 φλιτζάνια ζεστό νερό. Βράζεις περίπου 20 λεπτά μέχρι να χυλώσουν. Ρίξε το γάλα καρύδας και αλάτι και συνέχισε το βράσιμο μέχρι να πήξει. 10′ πριν το κάρυ να είναι έτοιμο προσθέτεις το σπανάκι και σιγοβράζεις. ΕΤΟΙΜΟ! Βγάζεις από τη φωτιά και αφήνεις σε θερμοκρασία δωματίου.
Σερβίρεις το κάρυ πάνω σε basmati και συνοδεύεις με στραγγιστό γιαούρτι και αβοκάντο!!!
Και αφού το καταβροχθίσεις, μας ευγνωμονείς!