Η ειδοποίηση έρχεται σαν ηχητικό και γραπτό μήνυμα, μέσω δικτύων κινητής τηλεφωνίας, ενώ περιλαμβάνει συμβουλές ασφαλείας


 

Η Google σκεπτόμενη ότι μια έγκαιρη προειδοποίηση μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να προετοιμαστούν για τον σεισμό χρησιμοποίησε την πλατφόρμα Android για να παρέχει στους ανθρώπους έγκαιρες και χρήσιμες πληροφορίες.

Το συγκεκριμένο σύστημα της Google, με την ονομασία «Σεισμός τώρα», ξεκίνησε να λειτουργεί πιλοτικά στην επίσης ιδιαίτερα σεισμογενή περιοχή της Καλιφόρνια, στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η λειτουργία της εφαρμογής ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2020 και σκοπό έχει εντός δευτερολέπτων να δίνει άμεση ενημέρωση ασφαλείας στους κατοίκους μιας περιοχής.

Ακόμα και ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν μία σεισμική δόνηση γίνει αντιληπτή μπορούν να δώσουν τον χρόνο στον πολίτη να βρει ασφαλές μέρος προστασίας.

Πώς λειτουργεί η εφαρμογή

Όπως αναφέρει η εταιρεία, η συσκευή κινητής τηλεφωνίας «ανιχνεύει» δόνηση με χαρακτηριστικά που παραπέμπουν σε σεισμό. Εκείνη τη στιγμή αποστέλλει το σήμα στον ειδικό server της εταιρείας ενώ «συνδέεται» με τη σχετική γεωγραφική τοποθεσία του σήματος.

Ο server συνδυάζει όλα τα σήματα από πολλά διαφορετικά smartphones στην ευρύτερη περιοχή για να διαπιστώσει ένα όντως συμβαίνει σεισμός.

Πώς μπορείτε να ενεργοποιήσετε την εφαρμογή

Η εφαρμογή της Google «Σεισμός τώρα», δεν είναι αυτόματα ενεργοποιημένοι στις συσκευές μας. Για να ενεργοποιηθεί πρέπει να ακολουθήσουμε τα παρακάτω βήματα:

  • Ανοίγουμε τις Ρυθμίσεις της συσκευής
  • Επιλέγουμε Ασφάλεια και Έκτακτη Ανάγκη – Ειδοποιήσεις Σεισμού. Αν δεν βρείτε την επιλογή Ασφάλεια και Έκτακτη Ανάγκη, επιλέγουμε Τοποθεσία για προχωρημένους – Ειδοποιήσεις σεισμού
  • Ενεργοποιούμε τις ειδοποιήσεις σεισμού

Προφανώς για να λαμβάνουμε τις σχετικές ειδοποιήσεις θα πρέπει να έχουμε ενεργοποιημένο το Wi-Fi ή τα δεδομένα της συσκευής μας.

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ