Κόρινθος, 2019 - Street View
Κόρινθος, 2019 - Street View

Για τους επόμενους 6 μήνες θα κυκλοφορούν στην χώρα μας τα αυτοκίνητα της Google, προκειμένου να ανανεωθούν τα δεδομένα για τις πόλεις, τους δρόμους και τις εθνικές οδούς στην πλατφόρμα του Google Street View


 

Χάρη στο Google Street View, o κόσμος έχει τη δυνατότητα να “επισκεφτεί” τις περισσότερες ελληνικές πόλεις, πολλά αρχαία μνημεία και ιερούς τόπους, καθώς και φυσικά μνημεία, συμπεριλαμβανομένων των εθνικών δρυμών. Η Google αναγνωρίζοντας πως η δομή των πόλεων εξελίσσεται, ανανεώνεται τακτικά. Η νέα απεικόνιση επιδιώκει να βοηθήσει τους χρήστες να βρίσκουν το δρόμο τους ευκολότερα μεταξύ διαφορετικών προορισμών. Το Street View προσφέρει οπτική 360 μοιρών των δρόμων καθώς και των φυσικών και πολιτιστικών μνημείων.

Στην Ελλάδα το Street View είναι διαθέσιμο από το 2014 και έκτοτε οι εικόνες του ανανεώνονται συχνά, παρέχοντας την πιο ακριβή αποτύπωση της πραγματικότητας. Πέρα από τους δρόμους και τις οδούς, η Google έχει απαθανατίσει και τους πεζόδρομους των ελληνικών πόλεων καθώς και άλλα σημεία που δεν είναι προσβάσιμα με αυτοκίνητο.

H οδήγηση ξεκίνησε στις 14 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο. Τα οχήματα του Street View θα ταξιδέψουν σε  Αθήνα, Λαμία, Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη, Καβάλα, Ξάνθη, Ιωάννινα, Κέρκυρα, Λευκάδα, Λέσβο, Τρίπολη, Ρόδο, Λάρισα, Πάτρα και Κοζάνη.

Πριν δημοσιευτούν οι εικόνες, υφίστανται επεξεργασία με εξειδικευμένη τεχνολογία η οποία θολώνει τα πρόσωπα των ανθρώπων καθώς και τις πινακίδες οχημάτων ώστε να μην είναι αναγνωρίσιμα, διατηρώντας έτσι την ιδιωτικότητά τους. Επιπλέον, το Street View παρέχει στους χρήστες την δυνατότητα να θολώσουν εικόνες (οχημάτων, οικιών, προσώπων) πατώντας το κουμπί “Report a problem” (δηλώστε ένα πρόβλημα).

To Street View λειτουργεί σε όλες τις ηπείρους του πλανήτη και παρέχει απεικόνιση των δρόμων σε 87 χώρες του κόσμου. Η Google έχει συλλέξει για το Street View εικόνες σε πάνω από 10 εκατομμύρια μίλια – μια απόσταση σχεδόν 400 φορές μεγαλύτερη από τον  γύρο του κόσμου!


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ