Για περισσότερα από 25 χρόνια, ο Γιώργος Τζαβάρας υπήρξε ο σκηνοθέτης του Θεατρικού Εργαστηρίου Κορίνθου. Βασικό του κριτήριο υπήρξε η αγάπη του για το θέατρο. Με περισσότερα από 35 έργα στο ενεργητικό του, κατάφερε να αποσπάσει δεκάδες βραβεία και διακρίσεις.


 

Η είδηση για τον χαμό του ηθοποιού και σκηνοθέτη, εραστή αλλά και “θεμέλιο λίθο” του Θεατρικού Εργαστηρίου Κορίνθου, Γιώργου Τζαβάρα, μόνο θλίψη μπορεί να φέρει, σε όσους τον γνώριζαν είτε μέσα από το έργο του είτε προσωπικά.

Άνθρωπος καλά διαβασμένος στα κλασσικά κείμενα αλλά και τις σύγχρονες τάσεις, σπούδασε σκηνοθεσία, θέατρο δρόμου στην Λυών και κουκλοθέατρο. Στην πολυετή του καριέρα, γνώρισε μεγάλους και σπουδαίους ανθρώπους της τέχνης.

Ο επαγγελματισμός και το μεράκι του, αποτυπώνονταν στις παραστάσεις του, δουλεύοντας  κυρίως με ένα βασικό πυρήνα συνεργατών. Ταυτόχρονα, μέσα από την εμπειρία του, ανακάλυψε και προώθησε νέους ηθοποιούς, αναδεικνύοντας το ταλέντο τους.

Ο ίδιος είχε δηλώσει από νωρίς στην οικογένειά του πως ήθελε να γίνει ηθοποιός, ενώ από τα 12 του χρόνια ξεκίνησε μαθήματα σε θεατρική σχόλη στην Αθήνα.

20 μέρες πριν, την ημέρα των γενεθλίων του, με την κατάσταση της υγείας του να είναι επιβαρυμένη, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook απαντώντας στις ευχές που δέχτηκε:

Με “πληρώσατε” και με το παραπάνω με τις ευχές σας. Ένας απλός άνθρωπος είμαι, που λέω τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη. Ευχαριστώ πολύ από καρδιάς!
Με την σειρά μας, ευχαριστούμε για το έργο του και την προσφορά του…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ