Η εταιρία (Άκτωρ) σταμάτησε τις εργασίες, απολύοντας τους εργαζόμενους και απαιτεί εκβιαστικά νέα σύμβαση.


 

Η απόφαση πάρθηκε από τον Άκτωρα μόλις την Τετάρτη (16 Νοεμβρίου). Υπενθυμίζεται πως δέκα μέρες πριν είχε πραγματοποιηθεί στο έργο επίσκεψη αντιπροσωπείας της παράταξη Τατούλη, χωρίς μέχρι εκείνη την στιγμή να έχει γίνει γνωστό τίποτα σχετικά. Οι εργαζόμενοι παραλαμβάνουν τις απολύσεις τους, προκειμένου να μπουν στο ταμείο ανεργίας.

Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του korinthia.net. gr, εδώ και δύο χρόνια υπάρχει σοβαρό ζήτημα μεταξύ της κυβέρνησης, μιας και το έργο είναι ευθύνη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, και της εταιρείας η οποία διεκδικεί νέα αναθεωρημένη τιμολογιακή σύμβαση.

Με τα κόστη των υλικών να έχουν εκτοξευτεί τα τελευταία ένα-δυο χρόνια η εταιρία εκτελούσε τις εργασίες με μειωμένους ρυθμούς ενώ παράλληλα πίεζαν το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, για τη νέα σύμβαση, που θα κάλυπτε το αυξημένο κόστος των υλικών, με την απειλή ότι το έργο μπορεί να σταματήσει ανά πάσα στιγμή.

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του Korinthia.net.gr η νέα σύμβαση που ζητούσε ο ανάδοχος ανέρχεται μέχρι το +50% με την αρχική να είναι στα12,3 εκατ ευρώ, και το υπουργείο να απορρίπτει το αίτημα της εταιρίας αφήνοντας το πολύπαθο έργο στην τύχη του χωρίς καν να προχωρήσει σε οποιουδήποτε είδους διαπραγματεύσεις.

Η τελική αφορμή φέρεται να δόθηκε από μια ασήμαντη διαφορά ή καθυστέρηση στην πληρωμή κάποιων λογαριασμών, με τον ο Άκτωρα να διακόπτει τις εργασίες απολύοντας τους εργαζόμενους ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο αβεβαιότητας και απογοήτευσης για ένα έργο που ενώ έχει τόσο μεγάλη ανάγκη η Κορινθία έχει καταντήσει ένα σύγχρονο “γιοφύρι της Άρτας”

Με πληροφορίες από το korinthia.net. gr

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ