Η Σάρον Μπάλμερ από το Μάντσεστερ, συνομιλούσε με φίλους της στο facebook όταν της ήρθε ένα αίτημα φιλίας από έναν άνδρα με το όνομα Μέρφι Τάουνσεντ. Αφού το αποδέχτηκε άρχισε το ειδύλλιο


 

Οι  φωτογραφίες που είχε στο προφίλ του ο Μέρφι Τάουνσεντ ήταν αληθινές ωστόσο ανήκαν στον Λετονό υπουργό Άμυνας Άρτις Πάμπρικς. Η συνομιλία του ζευγαριού συνεχίστηκε για μήνες, με την Σάρον να ερωτεύεται τον άνδρα.

Εκείνος της είπε ότι είναι υψηλόβαθμος στρατιωτικός που υπηρετεί στη Συρία. Της εξήγησε ότι δεν μπορεί να φύγει από εκεί γιατί δεν είχε λεφτά και πως η κατάσταση είναι επικίνδυνη. Μάλιστα ο άνδρας εξέφρασε τη θέληση του να επισκεφτεί την Σάρον αλλά δυστυχώς το οικονομικό ήταν ανασταλτικός παράγοντας.

Έτσι, η γυναίκα από το Μάντσεστερ, του είπε πως θα του έδινε εκείνη τα χρήματα. «Μου είπε ότι ένιωθε μοναξιά και υπηρετούσε στη Συρία. Η γυναίκα του είχε πεθάνει και απλά ήθελε κάποιον άνθρωπο να μιλήσει» λέει η Σάρον.

Ο Μέρφι Τάουνσεντ κάθε μήνα ζητούσε όλο και μεγαλύτερα ποσά. Άλλες φορές για ένα εισιτήριο για να την επισκεφτεί, άλλες φορές γιατί έπρεπε να πάει επειγόντως στις ΗΠΑ, άλλες φορές επειδή μπήκε στο νοσοκομείο και έπρεπε να πληρώσει ενώ κάθε φορά έβρισκε και κάποια νέα δικαιολογία. Συνολικά η Σάρον του έδωσε 80.000 λίρες, δηλαδή 95 χιλιάδες ευρώ.

Η ίδια αποκάλυψε στον σύζυγο της πως είναι ερωτευμένη με έναν στρατιωτικό και έφυγε από το σπίτι ύστερα από 29 χρόνια κοινής ζωής, για να μείνει μόνη της. Επιπλέον, μην έχοντας άλλα χρήματα και προκειμένου να συνεχίσει να στέλνει στον Μέρφι, δανείστηκε άλλες 44 χιλιάδες ευρώ.

Μέχρι που ο Μέρφι μια μέρα εξαφανίστηκε. Δεν απαντούσε στο κινητό που της είχε δώσει, ούτε στα μηνύματα της. Τότε η Σάρον βρήκε το τηλέφωνο της αμερικανικής βάσης που υποτίθεται ότι υπηρετούσε ο Μέρφι και ρώτησε να μάθει εάν εκεί υπάρχει κάποιος Μέρφι Τάουνσεντ.

Όταν της είπαν πως  δεν υπάρχει τέτοιο πρόσωπο που να υπηρετεί εκεί, έχασε τη γη κάτω από τα πόδια της. Τελικά, αποφάσισε να δημοσιοποιήσει την ιστορία της θέλοντας να προστατεύσει και άλλες γυναίκες ώστε να μην πέσουν θύματα στον κόσμο του διαδικτύου.

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ