Μπήκαν σαν κλέφτες από το μπαλκόνι.  Μάζεψαν τα φάρμακά της καθηλωμένης σε αναπηρικό αμαξίδιο γυναίκας σε μια σακούλα πιέζοντας την να φύγει άρον άρον…


 

Σοκ προκαλεί νέα απάνθρωπη υπόθεση που αφοράστους πλειστηριασμούς
κατοικιών, καθώς μία γυναίκα καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι, η οποία
παράλληλα λαμβάνει πολύ χαμηλό εισόδημα έχασε το σπίτι της, διότι δεν μπορούσε να αποπληρώσει το στεγαστικό της δάνειο ούτε να έρθει σε συμφωνία με το fund που το απέκτησε. Έτσι όχι μόνο έχασε την κατοικία της για 46.000 ευρώ αλλά είδε ανθρώπους να προσπαθούν να την βγάλουν εισβάλλοντας από το παράθυρο.

Εμφανώς ταραγμένη η κ. Ευδοκία Παπαθανασίου μίλησε στο Open για την απάνθρωπη αντιμετώπιση που είχε από δικαστικό λειτουργό και αστυνομικούς στην επιχείρηση έξωσής της. «Ξαφνικά ακούω την πόρτα να κάνει “χρατς -χρατς” και φοβήθηκα μην είναι κλέφτες. Μετά άκουσα ότι άρχισαν να χτυπούν με μπουνιές. Τους ρώτησα “ποιος είναι;” και μετά τους ζήτησα να περιμένουν λίγο για να τους ανοίξω. Πήρα τηλέφωνο την κυρία που με βοηθάει και έχει τα κλειδιά στο σπίτι» περιέγραψε.

Ήθελα να κάνω την ανάγκη μου και δεν μπορούσα. Μια γυναίκα μου φώναζε “τέλειωνε θα έρθουν να σε πάρουνε”… δεν είχε καρδιά;» ανέφερε η κ. Παπαθανασίου. Όπως είπε, η έξωσή της τελικά απετράπη από τους αλληλέγγυους και τις συλλογικότητες που μαζεύτηκαν στο σημείο, που κάλεσαν τον ανώτερο αξιωματικό της Αστυνομίας. «Ο αστυνομικός τους είπε ότι δεν μπορεί να με βγάλει από το σπίτι γιατί δεν είμαι εγκληματίας» είπε.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η 50χρονη, που πάσχει από ρευματοαρθρίτιδα από το 2016 και έχει ποσοστό αναπηρίας 67%, ήταν κομμώτρια στο παρελθόν και τώρα λαμβάνει ένα πολύ χαμηλό επίδομα γύρω στα 310 ευρώ τον μήνα, ενώ ανήκει στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» του δήμου Αθηναίων.

Η κ. Παπαθανασίου είχε ένα στεγαστικό δάνειο 90.000 ευρώ, το οποίο δεν μπόρεσε να συνεχίσει να αποπληρώνει μετά την εμφάνιση των προβλημάτων αναπηρίας. Παρά τις προσπάθειές της να έρθει σε συνεννόηση με το fund, στο οποίο πέρασε το δάνειό της, έχασε τελικά το μοναδικό της σπίτι με εμβαδόν περίπου 100 τ.μ. στον Άγιο Παντελεήμονα σε πλειστηριασμό για 46.000 ευρώ.

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ