Σύμφωνα με τον συντονιστή της ΕΜΑΚ, όλοι οι χώροι του πλοίου είναι παραμορφωμένοι από την φωτιά, ενώ «αγριεύουν τα πράγματα και στον καιρό»


 

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες στο «Euroferry Olympia» για τον εντοπισμό των 10 αγνοουμένων, μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο πλοίο τα ξημερώματα της Παρασκευής, 18 Φεβρουαρίου, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Ερεικούσας.

Στο εσωτερικό του πλοίου δεν υπάρχουν φλόγες παρά μόνο καπνοί, ενώ το σκάφος έχει οδηγηθεί ρυμουλκούμενο στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Κέρκυρας, όπου ρυμουλκά σκάφη συνεχίζουν τις ρίψεις νερού για να επιτευχθεί η ψύξη των μεταλλικών επιφανειών και η πτώση των θερμοκρασιών.

«Με θερμοκρασίες από 200 βαθμούς Κελσίου που φτάνουν και τους 300 σε ορισμένα σημεία, το «Euroferry Olympia, είναι σαν χύτρα που επιπλέει ενώ βράζει στο νερό», είπε ο συντονιστής της ΕΜΑΚ (επιχειρήσεων Ηπείρου – Δ. Μακεδονίας και νήσων), Δημήτρης Κοντογιάννης, στην κρατική τηλεόραση.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να βγεις από το σημείο που μπαίνουμε για τις έρευνες. Μπαίνουμε από ένα μόνο σημείο, με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό και αποκτήσαμε πρόσβαση και στο τρίτο γκαράζ»

«Εστιάζουμε στα καταστρώματα όπου στάθμευσαν τα οχήματα και ερευνούμε για αγνοούμενους σε ένα πλοίο μήκους 185 μέτρων, ύψους 14 και με βύθισμα στα 7 μέτρα»

«Αγριεύουν τα πράγματα και στον καιρό. Είμαστε στην Αδριατική και η ομάδα μου είναι ανεβασμένη στο πλοίο, όπου όλοι οι χώροι είναι παραμορφωμένοι από την ανεξέλεγκτη φωτιά», πρόσθεσε ο Δημήτρης Κοντογιάννης.

 

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ