Την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 από τον Ορειβατικό Σύλλογο Λουτρακίου.


 

Η διαδρομή του “Ορεινού Αγώνα Γερανείων” μήκους 22 χλμ. δεν χρειάζεται πλέον ιδιαίτερες συστάσεις. Είναι πια κοινώς αποδεκτή σαν μια από τις πιο όμορφες και ενδιαφέρουσες διαδρομές της Ελλάδας, ενώ και φέτος υπάρχουν αλλαγές και βελτιώσεις έτσι ώστε να είναι ακόμα πιο ελκυστική και ευχάριστη για τους αθλητές/τριες.

Η διαδρομή ξεκινάει από τη θάλασσα και αφού βγει από την πόλη κινείται στο δασωμένο ορεινό όγκο των Γερανείων, διατρέχει την κορυφογραμμή με το ελατοδάσος και καταλήγει πάλι στη θάλασσα. Το 92% της διαδρομής είναι μονοπάτι, το ψηλότερο σημείο της 1.048 μέτρα και η θετική υψομετρική 1380μ.

Ο «Ορεινός Δρόμος Περαίας Χώρας» είναι διαδρομή 10 χιλιομέτρων με αφετηρία τη θάλασσα, με ψηλότερο σημείο τα 335 μέτρα και θετική υψομετρική 400 μέτρα. Στο πρώτο μέρος της διαδρομής το μονοπάτι, με ήπια ανηφορική κλίση, κινείται πάνω σε αρχαίο εγκαταλελειμμένο σήμερα δρόμο με υπέροχη θέα. Τα πρώτα 1.700 μέτρα και τα τελευταία 250 μέτρα είναι σε άσφαλτο.

Και οι δύο διαδρομές κινούνται πάνω σε καλογραμμένα μονοπάτια ενώ η ομορφιά των τοπίων που εναλλάσσονται είναι μοναδική και η πανοραμική θέα θα ξεκουράσει κάθε αθλητή. Αφετηρία και τερματισμός των αγώνων είναι το παραλιακό πάρκο Ειρήνης Λουτρακίου. Καταληκτική ημερομηνία εγγραφών η Δευτέρα 8 Απριλίου 2024.

Την ημέρα του αγώνα δεν θα γίνουν εγγραφές. Τόπος συγκέντρωσης είναι το υδροθεραπευτήριο Λουτρακίου (spa).

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ