ΕΡΓΟΣΕ και Δήμος Ναυπλιέων σε μια συνεργασία που ζηλεύουμε αλλά και συγχαίρουμε, καθώς αφενός εξυπηρετείται η άμεση ανάπλαση της περιοχής αφετέρου τα αιωνόβια δέντρα βρίσκουν νέο “σπιτικό”


 

Πρόκειται για την διάσωση υπεραιωνόβιων δέντρων, τα οποία εντοπίζονται κατά τη διάρκεια απαλλοτριώσεων εκτάσεων.

Η ΕΡΓΟΣΕ , υλοποιώντας ένα πρόγραμμα για την διάσωση πολύ παλαιών δένδρων ελιάς που εντοπίζονται κατά την διάρκεια απαλλοτριώσεων εκτάσεων και την κατασκευή έργων της, προσέφερε στο Ναύπλιο τρεις ελιές ηλικίας 250 έως 300 ετών. Με το πρόγραμμα αυτό η ΕΡΓΟΣΕ έχει διασώσει περισσότερες από 600 ελιές στην Ελλάδα, που πολλές από αυτές είναι πολλών εκατοντάδων ετών.

Οι ελιές τοποθετήθηκαν στο πάρκο Στάικου Σταϊκόπουλου και στο μνημείο πεσόντων επί της 25ης Μαρτίου απέναντι από την Πυροσβεστική Ναυπλίου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η ΕΡΓΟΣΕ, σε συνεργασία με το Πράσινο Ταμείο, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και τους κατά τόπους Δήμους, προβαίνει σε δωρεά και μεταφύτευση δέντρων ελιάς.

Πρόσφατα, μια υπεραιωνόβια ελιά, ηλικίας περίπου 600 ετών, μεταφυτεύτηκε σε χώρο έξω από τη Νομική Σχολή στο κέντρο της Αθήνας, ενώ το 2019, πάνω από 60 ελιές φυτεύτηκαν στις πόλεις του Μαραθώνα και της Ραφήνας, τα μέρη που επλήγησαν περισσότερο από τις καταστροφικές πυρκαγιές της Ανατολικής Αττικής τον Ιούλιο του 2018.

Ελπίζουμε να έχουμε την χαρά να δούμε παρόμοιες ενέργειες και στον Δήμο Κορινθίων…

photos: Studio B&G


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ