Σχεδόν το 40% των εργαζομένων αλλάζουν ή σκέφτονται να αλλάξουν δουλειά ή να μετακινηθούν σε δουλειές με πιο ευέλικτες συνθήκες εργασίας


 

Η νέα τη μελέτη “Resetting Normal: Defining the New Era of Work” της LHH, εταιρείας του ομίλου Adecco, η οποία διερευνά τις παγκόσμιες τάσεις στον χώρο της εργασίας, προβλέπει μετακινήσεις εργαζομένων οι οποίοι αναζητούν ευελιξία, αναγνώριση και βελτίωση της ψυχικής και σωματικής τους υγείας.

Τα ευρήματα της μελέτης:
  •  Η ευημερία στον χώρο εργασίας έχει γίνει σημείο αναφοράς για την ικανοποίηση των εργαζομένων
  • Οι εργαζόμενοι δεν αντιτίθενται στη σκληρή δουλειά ή στην επιστροφή στο γραφείο, αντιθέτως, θέλουν να το κάνουν με τους δικούς τους όρους – με μεγαλύτερη ευελιξία και αναγνώριση τόσο για την εργασιακή τους συμβολή όσο και για την ψυχική και σωματική τους υγεία
  • Οι ηγέτες δυσκολεύονται να αναγνωρίσουν και να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις των εργαζομένων τους για επαγγελματική εξέλιξη και ισορροπία επαγγελματικής-προσωπικής ζωής

Από την μελέτη προέκυψε ότι το 66% των εργαζομένων είναι πεπεισμένοι ότι οι εταιρείες θα ξεκινήσουν ξανά σημαντικές προσλήψεις.

Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι σχεδόν το 41% αλλάζουν ή σκέφτονται να αλλάξουν δουλειά, μετακινούμενοι σε δουλειές με πιο ευέλικτες συνθήκες εργασίας.

Επιπλέον, το 25%  του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού σκέφτεται να μετακινηθεί σε άλλη χώρα ή περιοχή.

Ενώ λιγότεροι από τους μισούς εργαζόμενους είναι ικανοποιημένοι με τις προοπτικές σταδιοδρομίας στην τρέχουσα εργασία τους.

Οι νέες προκλήσεις και ανάγκες φαίνεται πως ενθαρρύνουν τους εργαζομένους να επανεκτιμήσουν το περιβάλλον στο οποίο εργάζονται, γεγονός που αναμένεται να οδηγήσει σε αυξημένη κινητικότητα των στελεχών -που σκέφτονται να εγκαταλείψουν την τωρινή τους εργασία ή και να αλλάξουν επάγγελμα- μια πρόσφατη τάση στον χώρο της εργασίας, που ονομάζεται «Μεγάλη Παραίτηση».

Χάσμα μεταξύ ηγεσίας και εργαζομένων

Τα ευρήματα της μελέτης δείχνουν επίσης ένα μεγάλο χάσμα μεταξύ εργαζομένων και ηγεσίας:

  • Η ικανοποίηση από την ηγεσία είναι ιδιαίτερα χαμηλή στους τομείς της εταιρικής κουλτούρας και των ευκαιριών εξέλιξης της σταδιοδρομίας. Μόλις το 48% των εργαζομένων δηλώνει ότι οι διευθυντές τους καλύπτουν τις προσδοκίες τους όσον αφορά στη διαμόρφωση μιας καλής εργασιακής κουλτούρας εντός της εταιρείας. Λιγότερο από 50% των εργαζομένων είναι ικανοποιημένοι με τις προοπτικές σταδιοδρομίας στην εταιρεία τους και μόνο το 37% δηλώνουν ότι η εταιρεία τους επενδύει αποτελεσματικά στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους.
  • Το 50% των εργαζομένων δηλώνουν ότι οι ηγέτες τους υποστηρίζουν την ισορροπία μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής.
  • Το 67% των εργαζομένων δηλώνουν ότι οι ηγέτες δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες τους ως προς την εξασφάλιση της ψυχικής τους ευημερίας.

Τα ευρήματα της έρευνας έρχονται σε αντίθεση με την αντίληψη που έχουν οι ίδιοι οι ηγέτες σε σχέση με τις ικανότητές τους στη διαχείριση των συγκεκριμένων ζητημάτων, κάτι που οδηγεί σε διεύρυνση του χάσματος μεταξύ ηγεσίας και των εργαζομένων.

Ο Τζον Μόργκαν, πρόεδρος της LHH, σχολίασε σχετικά: «Οι εργαζόμενοι αντιλαμβάνονται ότι έχουν περισσότερες επιλογές στη διάθεσή τους, γεγονός που αλλάζει τους κανόνες στον χώρο της εργασίας. Οι εταιρείες πρέπει να αναγνωρίσουν αυτά τα προειδοποιητικά σημάδια, καθώς πολλά ταλέντα θα αναζητήσουν να ικανοποιήσουν σε άλλους οργανισμούς την αυξημένη τους ανάγκη για ισορροπία εργασίας-προσωπικής ζωής και για περισσότερες ευκαιρίες στην εξέλιξη της σταδιοδρομίας τους».

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ