Η πίεση στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς είναι ο βασικός λόγος που οι Έλληνες έχουν περιορίσει την διασκέδαση εκτός σπιτιού


 

Το 70% των Ελλήνων δηλώνουν ότι προτιμούν να διασκεδάζουν στο σπίτι για να εξοικονομήσουν χρήματα, όπως αποκαλύπτει έρευνα που υλοποιήθηκε για την Coca-Cola 3Ε, από τις εταιρείες MSPS και Αlternative, τα αποτελέσματα της οποίας παρουσιάστηκαν εχθές στο πλαίσιο της έκθεσης HoReCa 2022.

Στους δημοφιλέστερους λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι δεν βγαίνουν όσο έβγαιναν για να διασκεδάσουν συμπεριλαμβάνεται, όπως ήταν αναμενόμενο, η αίσθηση ασφάλειας, με το 62% να δηλώνει ότι αισθάνεται περισσότερο ασφάλεια στο σπίτι, ενώ σημαντικός λόγος και το «άραγμα» με φίλους και συγγενείς.

Το 46% των συμμετεχόντων, δηλώνει ότι θέλει να αποφύγει την πολυκοσμία και τη φασαρία, καθώς και τη μετακίνηση. Από την άλλη, το 55% αναφέρει ότι καταναλώνει το ίδιο ενώ το 37% δηλώνει ότι καταναλώνει λιγότερο.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, η μεγαλύτερη πτώση κατανάλωσης καταγράφεται στους συσκευασμένους χυμούς με ή χωρίς ζάχαρη (32%), στο τσάι σημειώνεται πτώση 29%, στο ανθρακούχο φυσικό μεταλλικό νερό πτώση 27% και στα ενεργειακά ποτά πτώση 24%.

Μια από τις πρωτόγνωρες αλλαγές που έφερε μαζί της η πανδημία, αφορά και την ώρα της εξόδου των Ελλήνων.

Η ώρα αιχμής από αργά το βράδυ, όπως ήταν την προ-Covid εποχή, έχει μετακινηθεί νωρίτερα και συγκεκριμένα μεταξύ 19:00 με 22:00, φαινόμενο που παρατηρείται πιο έντονα στα προάστια.

Επιπλέον, σύμφωνα με την έρευνα η διασκέδαση  «μετά το γραφείο» έχει αρχίσει να καθιερώνεται τις καθημερινές, με τις παρέες να είναι μικρότερες αλλά με τους λογαριασμούς να μεγαλώνουν. Τέλος, η διανομή «κατ’οίκον» έχει γίνει τρόπος ζωής, ενώ οι επιχειρήσεις της εστίασης αποκλειστικά για διανομή ή παραλαβή, χωρίς σάλα για πελάτες, φαίνεται πως ήρθαν για να μείνουν.

Με βάση τα στοιχεία της έρευνας, η επιστροφή στην «κανονικότητα» για τον κλάδο της εστίασης, δεν πρέπει να αναμένεται πριν το 2024.

 

 

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ