Ρατσιστική και τρaνσφοβική επίθεση από ιερέα στην Καλλιθέα σε βάρος μιας άνεργης τρaνς γυναίκας


 

H καταγγελία έγινε στην ιστοσελίδα thepressproject.gr από δικηγόρο του Red Umbrella Athens που έχει αναλάβει τη νομική εκπροσώπηση του θύματος.

H δικηγόρος του Red Umbrella Athens, Αγγελική Σουγλέ, κατήγγειλε στο TPP ότι όταν ο ιερέας της εκκλησίας που βρίσλεται στην Καλλιθέα, ενημερώθηκε για το βιολογικό φύλο της Ι.Κ. προσπάθησε να τη διώξει και της επιτέθηκε με χυδαίους ρατσιστικούς τρανσφοβικούς χαρακτηρισμούς αποκαλώντας τη «άντρα με βυζιά». «Υπάρχει βίντεο στο οποίο ο συγκεκριμένος παπάς της επιτίθεται. Της έλεγε να βγάλει τα βυζιά και να ξανάρθει, την αποκαλούσε άνθρωπο του διαβόλου, της έλεγε να γίνει πoυτάνa για να βγάλει λεφτά, ενώ ισχυρίστηκε ότι όσα λέει είναι η «γραμμή» της Ιεράς Συνόδου, η οποία όπως αναφέρει ο ίδιος έχει απόφαση ότι η εκκλησία αποδέχεται τους γκέι και τους καλεί σε μετάνοια αλλά όχι τα τρaνς άτομα», ανέφερε η δικηγόρος.

Η «Red Umbrella Αthens» την Κυριακή και εντός του αυτοφώρου κατέθεσε μήνυση στην ΓΑΔΑ, στο Τμήμα αντιμετώπισης ρατσιστικού εγκλήματος. «Θα κάνουμε και αγωγή με σκοπό τη διεκδίκηση αποζημίωσης για ηθική βλάβη λόγω προσβολής προσωπικότητας με ξεκάθαρο ρατσιστικό κίνητρο η οποία μάλιστα έλαβε χώρα ενώπιον τρίτων προσώπων, λόγω ηθικής βλάβης, καθώς οι κακοποιητικές προσβολές έλαβαν χώρα παρουσία τρίτων ατόμων» αναφέρει η δικηγόρος.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι οι γυναίκες που εργάζονταν στη διανομή του φαγητού στο συσσίτιο, έδωσαν κρυφά φαγητό στην Ι.Κ., εκφράζοντας μάλιστα τους φόβους τους για το «μην τυχόν και τις πάρει είδηση ο παπάς, διότι θα τις σκοτώσει». Μάλιστα, ένας άνδρας ο οποίος βρισκόταν στην αναμονή για να παραλάβει ένα πιάτο φαγητό, έσπευσε να την υποστηρίξει, με αποτέλεσμα ο παπάς να στρέψει τα βέλη του εναντίον του ρωτώντας τον «κι εσύ τέτοιος είσαι; Σαν αυτόν;».

 

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ