20 φορείς της Σπάρτης, καθώς και θεσμικοί εκπρόσωποι της ευρύτερης περιοχής έχουν κληθεί έως ώρας σε σύσκεψη.


 

Η ενημερωτική σύσκεψη φορέων της Σπάρτης γίνεται με στόχο να αποφασιστούν οι κινήσεις νομικής μορφής, πάνω στο θέμα της χρήσης του ονόματος ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ από το ακροδεξιό κόμμα που απροκάλυπτα στήριξε στις εκλογές μέσα από την φυλακή ο καταδικασμένος νεοναζί Ηλίας Κασιδιάρης, και οργανώνεται από το Ινστιτούτο Σπάρτης.

Θα υπάρξει ενημέρωση για τις νομικές δυνατότητες που υπάρχουν πάνω στο θέμα αυτό και θα εξεταστεί το αίτημα της ανάκλησης του ονόματος ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ, απ’ το συγκεκριμένο κόμμα και η επιθυμία να μην χρησιμοποιείται το όνομα της κοινωνίας και της ιστορικής πόλης, από οποιονδήποτε πολιτικό ή άλλο παράγοντα, με τρόπο που να δημιουργεί ταυτοποίηση, αλλά και προσβολή.

Η ανακοίνωση έχει την μορφή καλέσματος σε όλο τον κόσμο και η συνάντηση θα γίνει την Τρίτη, 18 Ιουλίου 2023, στις 8 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο της Σπάρτης, το Ινστιτούτο Σπάρτης θα διεκδικήσει και νομοθετική ρύθμιση που θα διευρύνει τις απαγορεύσεις χρήσης των ονομάτων απ’ τα πολιτικά κόμματα και στα ονόματα των κοινωνιών, των αρχαιολογικών χώρων και των πόλεων.

 

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ