Ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων, Σωτήρης Τσιόδρας ξανά στους δέκτες μας, για να προωθήσει το πρόγραμμα εμβολιασμών κατά του κορονοϊού που φαίνεται να έχει “παγώσει” τους τελευταίους μήνες


 

Τη νέα ελληνική επιστημονική μελέτη για τον εμβολιασμό στη χώρα μας, στην οποία ήταν επικεφαλής ο ίδιος, παρουσίασε ο καθηγητής, Σωτήρης Τσιόδρας.

«Είναι πολύ σημαντικό η χώρα μας να έχει τα δικά της δεδομένα αποτελεσματικότητας του εμβολιασμού και κάποιες παρατηρήσεις σχετικά με την ωφέλεια που έχουν οι εμβολιασμένοι», ανέφερε ο κ. Τσιόδρας τονίζοντας πως στην μελέτη αποδεικνύεται πως όσο αυξάνεται η εμβολιαστική κάλυψη, εμφανίζονται περισσότερα κρούσματα και σε εμβολιασμένους. Ωστόσο δεν σημαίνει πως το εμβόλιο δεν είναι αποτελεσματικό και έτσι είναι λάθος η εντύπωση.

Όσο αυξάνει η εμβολιαστική κάλυψη, τόσο εμφανίζονται και κρούσματα στους εμβολιασμένους. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα εμβόλια δεν “δουλεύουν”, σημείωσε ο Σωτήρης Τσόδρας, ζητώντας να μην παρερμηνεύονται τα κρούσματα σε εμβολιασμένους.

Από τον εμβολιασμό έχουμε αποφύγει 8.400 θανάτους και 5.560 νοσηλείες σε ΜΕΘ

“Τα εμβόλια μειώνουν τον κίνδυνο στις μεγαλύτερες και μικρότερες ηλικίες. Το μεγαλύτερο όφελος είναι στους ηλικιωμένους. Με βάση αυτά τα δεδομένα υπολογίζεται πως με τον εμβολιασμό στη χώρα μας έχουμε αποφύγει περίπου 8.400 θανάτους, αλλά και 5.560 νοσηλείες στις ΜΕΘ.”

 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ